utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Dubai: Ćorić i Krajinović u četvrtfinalu

Današnji program u Dubaiju su otvorili Borna Ćorić i Benoa Per. Bolji je bio Ćorić koji je tako u Dubaiju pobedio još jednog Frrancuza. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:1 6:4.

Ćorić nije igrao od početka meseca, tačnije od Dejvis kupa protiv Kanade. Izgledao je sveže, željno igre i bio je bolji od prvog pa do poslednjeg trenutka. Posebno se to odnosilo na ritern, jer je protivniku servis oduzeo  pet puta. Protiv tako raspoloženog Ćorića nepredvidivi Per nije mogao ništa te se Hrvat zasluženo plasirao u četvrtfinale u kom će igrati protiv Roberta Bautiste Aguta.

Srpski tener Filip Krajinović „osvetio“ je svog sunarodnika i prijatelja Viktora Troickog. Krajinović je bio bolji od Kipranina Markosa Baghdatisa sa 2:0, po setovima 7:6 (7:2) 6:4.

Po već ustaljenom šablonu Krajinović je u meč ušao vrlo sporo. Baghdatis je na startu napravio brejk i poveo sa 2:0. Ipak, Krajinoviću nije trebao jedan set kao u meču protiv Fabijana da pronađe ritam. Posle 20 minuta igre Krajinović je zaigrao mnogo bolje i uspeo da izjednači na 2:2. Vodila se velika borba u tim trenucima ,a gemovi su bili dugački i neizvesni. Epilog svega jeste taj brejk u kom je Krajinović uspeo da prelomi set u svoju korist rezultatom 7:2.

Početak drugog seta obeležio je nalet Baghdatisa. Drugi gem u kom je Krajinović bio na servisu trajao je više od 10 minuta. Na Krajinovićevu sreću on je uspeo to da pregura preko leđa i ne dozvoli Baghdatisu da ponovo povede. Na kraju će se ispostaviti da je to bio poslednji nalet Baghdatisa koji do kraja meča nije imao još mnogo prilika za brejk.
Krajinović je u finišu seta polako pritiskao Baghdatisa želeći da izbegne još jedan taj brejk. Taj pritisak mu se isplatio, jer je uspeo da napravi brejk u devetom gemu, i kasnije rutinski odservira za plasman u četvrtfinale.
U četvrtfinalu će igrati protiv Rusa Evgenija Donskoja koji je pobedio Damira Džumhura.

Ostali rezultati:

Bautista Agut – Erber 6:4 6:7 (2:7) 6:1
Sugita – Štruf 7:6 (7:4) 6:4
Pui – Kačanov 6:4 3:6 6:3
Donskoj – Džumhur 6:1 6:1
Cicipas – Kolšrajber 4:6 6:3 6:4

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje