četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Dubai: Đoković sa ruba poraza do pobede i plasmana u finale

eNajbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale turnira u Dubaiju. Đoković je u polufinalu posle velike borbe savladao Francuza Gaela Monfisa rezultatom 2:1, po setovima 2:6 7:6 (10:8) 6:1.

Pre ovog meča Đoković je u međusobnim duelima vodio sa 16:0 protiv Gaela Monfisa. Ipak, Francuz u poslednje vreme igra fenomenalan tenis i danas je bio tako blizu da zabeleži prvu pobedu protiv Đokovića.

Monfis je igrao savršen tenis u prvom setu. Sa dva brejka je prvi deo igre osvojio rezultatom 6:2.

Ništa se nije menjalo ni tokom drugog seta. Monfis je sjajno napadao, što mu je donelo brejk i vođstvo od 3:1. Đoković je uspeo da se vrati u igru sredinom seta i tu počinje velika borba. Igra Gaela Monfisa je počela da opada i Đoković je to znao. Drugi set je na kraju otišao u taj brejk, a u njemu se po ko zna koji put pokazalo koliko je Đoković jak na mentalnom planu. Monfis je imao 6:3 uz dva servisa, ali mu ni to nije bilo dovoljno za pobedu. Neverovatni Đoković je ušao u seriju poena i drugi deo igre osvojio sa 10:8.

Taj brejk drugog seta je bio prekretnica meča. Monfis je izgubio snagu, pojavili su se i fizički problemi, te je Đoković bez većih problema osvojio treći set sa 6:1.

Za svoju petu titulu u Dubaiju Đoković će igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa, koji je nešto ranije savladao Britanca Danijela Evansa.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/en

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje