četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Dubai: Nišikori bolji od Pera, Hrvati polovični

Drugog takmičarskog dana na turniru u Dubaiju bilo je mnogo manje iznenađenja nego prvog dana. Oni najveći favoriti su uglavnom opravdali tu ulogu, i plasirali se u narednu fazu takmičenja.

Japanski teniser Kei Nišikori bio je bolji od Francuza Benoe Pera. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:4 6:3. Japanac je iskoristio lošu formu Francuza i relativno rutinski slavio u ovom duelu.

Hrvatska je danas imala dva predstavnika u Dubaiju i bila je polovična. Marin Čilić se vratio na teren posle povrede kolena, ali nije uspeo da se plasira u narednu fazu. On je poražen od francuskog tenisera Gaela Monfisa sa 2:1, po setovima 6:3 4:6 6:0.

Ovo svakako ne spada u izenađenje, jer Monfis u poslednje vreme igra sjajan tenis, a Čiliću je ovo bio prvi meč posle Australijan opena i povrede. Očigledno je bilo da Čiliću fali svežine i mečeva, a iskusni Francuz je posle tri seta uspeo da slavi.

Drugi predstavnik Hrvatske je Borna Ćorić koji je uspeo da se plasira u drugo kolo pobedom nad Čehom Jiržijem Veselim. Rezultat je bio 2:1, po setovima 7:5 3:6 7:6 (7:4). Sticao se utisak da će Ćorić ovo uspeti da reši u dva seta, ali Čeh se nije predavao. Tokom prvog seta Čeh je konstantno bio pod pritiskom, a ključni detalj je bio 11. gem kada je Ćorić napravio brejk i kasnije odservirao za set.

U nastavku meča igra Ćorića je znatno pala, i to je Veseli iskoristio. Brejk je napravio na samom startu, a taj brejk mu je bio dovoljan za osvajanje seta.

Treći set je otišao u taj brejk, a pobednika je rešio bolji ritern koji je svakako na strani Ćorića. Hrvat je napravio četiri mini brejka koji su mu doneli pobedu. Ćorić će u narednoj rundi igrati protiv Tomaša Berdiha.

Ostali rezultati:

Kudla – Beretini 2:6 7:5 7:5
Gerasimov – Hase 7:6 (7:2) 7:6 (7:5)
Berankis – Medvedev 6:3 6:3
Hurkač – Moute 6:3 7:5
Baghdatis – Safvat 4:6 6:3 6:4
Berdih – Ivaška 6:4 4:6 7:6 (7:4)
Cicipas – Ebden 6:4 3:6 6:3

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje