petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Eštoril: Najava turnira

Drugi u nizu muških turnira koji se igra ove nedelje je ATP Eštoril. Slično kao i turnir u Istanbulu i ovaj turnir je relativno mlad. Ovo će mu biti četvrto izdanje, a za razliku od Istanbula ovaj turnir je dosta jači barem po imenima.

S obzirom da se igra u Portugalu gde su tempterature visoke, podloga je jako spora, a loptica ima visok odskok. Taj visok odskok pomaže igračima koji igraju sa top spinom i na njih treba obratiti pažnju.

Najzvučnija imena koja će igrati u Eštorilu su:
Kevin Anderson koji je postavljen za prvog nosioca, Kajl Edmund, Žil Miler, Pablo Karenjo Busta, Danijel Medvedev, Stefanos Cicipasa i još mnogi.

Titulu brani Španac Pablo Karenjo Busta koji je prethodne sezone u finalu bio bolji od Žila Milera.

Ono što takođe treba napomenuti jeste da je ovih dana padala kiša u Eštorilu što zna da utiče na igrače, a posebno, jer se uskoro igra masters u Madridu. Kiša značajno može da utiče i na uslove tj da ih ubrza i na svaku sitnicu treba obratiti pažnju.

Od igrača koji brane nešto veći broj poena izdvojili bismo Kevina Andersona koji brani polufinale, kao i Žila Milera koji brani finale.

Igrač koji se svojim igrama u Eštorilu izdvojio je Pablo Karenjo Busta. Iako ga mi ne simpatišemo najviše treba istaći da je u prethodne tri sezone stizao do samog kraja turnira.
Na prvom izdanju turnira 2015. godine stigao je do polufinala, 2016. godine je stigao do finala, a naredne godine je osvojio titulu. S obzirom da istorijat njegovih igara ovde svakako ćemo obratiti pažnju na njega.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje