četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Hjuston: Tipsarević izbacio prošlogodišnjeg finalistu

Srpski teniser Janko Tipsarević uspešno je otvorio sezonu šljake na kojoj nije igrao gotovo dve godine. Tipsarević je u prvom kolu Hjustona pobedio prologodišnjeg finalistu Tenisa Sandgrena. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:1 7:6 (7:4) posle nešto više od sat i po vremena efektivne igre.

U prvom setu srpski igrač je apsolutno dominirao na terenu. Bio je to perfektan tenis u izvedbi Tipsarevića koji je za svega 29 minuta napravio dva brejka koji su mu doneli i set.

Nastavak duela donosi mnogo veću borbu. Sangren se kondolidovao i mnogo popravio prvi servis, a očekivao se i pad Tipsarevića koji sigurno nije mogao da drži nivo igre iz prvog seta tokom celog meča. Tipsarević je odmah na startu ispustio servis, a Sandgren je posle mnogo muka uspeo da potvrdi isti i povede sa 3:0. No tu nije bio kraj, jer Tipsarević svakako nije odustao od drugog seta. Sadngrenu je pala koncetracija u najgorem mogućem trenutku, jer je prvi servisu za osvajanje seta pretrpeo brejk bez osvojenog poena, i tako vratio Tipsarevića u igru.

Ubrzo se otišlo u taj brejk u kojem je psihološku prednost imao Tipsarević. Tipsarević je brzo stekao prednost od 4.0 u taj brejku koju je na kraju uspeo da sačuva do kraja.

U drugom kolu Tipsarević će igrati protiv trećeg nosioca Kamerona Norija.

Ostali rezultati:

Laksonen – Mekdonald 6:3 6:4
Garsija Lopez – Rubin 6:7 (5:7) 6:3 6:3
Điraldo – Klan 6:4 6:4
Tomson – Krstin 7:5 6:2
Kveri – Fratanđelo 6:3 6:4

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje