četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Istanbul: Kraj za Lajovića i Džumhura

Danas su se u Istanbulu igrali četvrtfinalni mečevi, a teniseri sa prostora bivše Jugoslavije nisu imali puno uspeha.

Prvi je na terenu bio Dušan Lajović koji je poražen od Francuza Žeremija Šardija rezultatom 2:1, po setovima 4:6 7:6 (7:3) 6:2.
Lajović je dobro krenuo kao i u većini mečeva dobro igrao. Relativno lagano je osvojio prvi set i činilo se kao da će upisati još jednu pobedu. U drugom setu Šardi se konsolidovao pre svega na servisu. Otišlo se u taj brejk u kom je Šardi bio pribraniji i to je bila prekretnica. U trećem setu Lajović je stao sa igrom, te je Šardi sa dva brejka lagano meč priveo kraju.

U drugom meču dana bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nastavio je sa lošim partijama ove sezone. On je poražen od Italijana Tomasa Fabijana rezultatom 2:1, po setovima 6:2 0:6 6:2.

Sami rezultati setova govore kakav je tok meča bio. Fabiano je za klasu bio bolji igrač u prvom setu te je lagano osvojio taj deo igre. Ipak, Džumhur diže igru na najviši mogući nivo i osvaja set sa 6:0. Taman kada se činilo da će Džumhur da preokrene meč u svoju korist desio se još jedan pad u igri iz kojeg nije izašao do kraja meča. Ovo je Džumhurov 7 poraz na poslednjih 8 mečeva i Bosanac nešto mora da promeni u svojoj igri ako želi nešto bolje rezultate.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje