sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Istanbul: Najava turnira

Turska je počela mnogo da ulaže u tenis. Opšte je poznato da Turci kada ulažu u nešto ne žale para, pa eto za tili čas su organizovali ženski i muški turnir. Prethodne nedelje je igran ženski turnir, a titulu je osvojila Paolin Parmentje.
Danas zvanično počinje muški turnir, a evo i kratke najave.

Ovo je četvrto izdanje muškog turnira. Titulu brani hrvatski teniser Marin Čilić koji je prethodne sezone u finalu bio bolji od Miloša Raonića koji ove sezone neće igrati u Istanbulu.

Čim su igrali Čilić i Raonić kojima je servis glavni adut, jasno je da je podloga nešto brža nego inače, a sigurno je brža od onih u Monte Karlu i Barseloni.

Od zvučnijih imena pored Čilića na turniru će igrati još:
Damir Džumhur koji je postavljen za drugog nosioca, Anderas Sepi, Paolo Lorenci, Viktor Troicki, Dušan Lajović i još mnogi.

Kao što se da videti turnir nije preterano jako pa će biti i nezahvalan za prognozu. Koliko god to čudno zvučalo, nekako sve što ima veze sa Turskom kada je sport u pitanju je jako teško pogoditi. Oni koji preta fudbal u Turskoj znaju na šta mislimo.

Od igrača koji brane veliki broj vodova treba istaći naravno Marina Čilića koji brani titilu. S obzirom da je on izjavljivao da mu je cilj prvo mesto na ATP listi trebalo bi od njega očekivati maksimalno zalaganje na ovom turniru. Viktor Troicki brani polufinale, i ako ga ne bude odbranio Troicki će biti blizu ispadanja iz top 100. Tu je i Dušan Lajović koji brani četvrtfinale i njemu je svaki bod bitan pred masterse u Madridu i Rimu kao i Roland Garosu.

S obzirom da turnir postoji svega četiri godine, još uvek se nije stvorila neka tradicija kod igrača pa iz godine u godinu imamo nove igrače na turniru. Ne može se izdvojiti neki igrač koji konstantno igra dobro ovde.

Ipak, ono na šta mi ukazujemo jesu iznenađenja, a najbolja opcija bi bila da se ovaj turnir izbegne u širokom luku.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje