utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Kup: Australija posle velike drame u polufinalu

Teniska reprezentacija Australije prvi je polufinalista na ATP kupu. Australija je posle velike drame savladala selekciju Velike Britanije rezulatom 2:1, a ključni meč je bio dubl meč.

Posle dva singl meča rezultat je bio nerešen. Nik Kirjos je doneo vođstvo svojoj zemlji pobedom nad Kamernom Norijem. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:2 6:2.

Nakon toga je usledio meč između Aleksa De Minora i Danijela Evansa. De Minor je važio za velikog favorita, ali je Evans posle velike borbe koja ja trejala više od tri sata slavio sa 2:1, po setovima 7:6 (7:4) 4:6 7:6 (7:2).

Dubl meč je doneo možda i najveću dramu u dosadašnjem delu turnira. Australijska kombinacija koju su činili Nik Kirjos i Aleks De Minor je savladala Britance Džejmija Marija i Džoa Salisburija.

Prva dva seta su završena relativno brzo i podeljena na ravne časti, a onda je usledio dramatičan super taj brejk. U odlučujućem setu je viđeno čak 34 poena, a srećniji i spretniji su bili Australijanci koji su slavili sa 18:16.

Za plasman u polufinale Australija će igrati protiv boljeg iz duela Španija – Belgija.


Fotografije je preuzeta sa: https://www.atpcup.com/articles/match-report/australia-great-britain-atp-cup-2020-qf-doubles

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje