petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Kup: Đoković i Troicki odveli Srbiju u četvrtfinale

Teniska reprezentacija Srbije zabaležila je drugu pobedu na ATP kupu. Srbija je u drugom kolu grupe A savladala reprezentaciju Francuske, a pobednik meča je rešen u dubl meču.

Selekcija Francuske je prva došla do prednosti. Benoa Per je posle velike borbe savladao Dušana Lajovića rezultatom 2:1, po setovima 6:2 6:7 (6:8) 6:4. Bio je to meč u kojem je Lajović bio u podređenom položaju, ali je imao svoju šansu. Nakon izgubljenog prvog seta, Lajović je uspeo drugi da osvoji kroz taj brejk. U tom taj brejku je spasio i dve meč lopte i preneo pritisak na Pera. Činilo se da će Per po svom običaju totalno da padne nakon propuštenih šansi, ali saigrači sa klupe su ga sve vreme bodrili i na kraju mu pomogli da predbrodi krizu. Na kraju, brejk u desetom gemu trećeg seta je odlučio pobednika meča, a Francuska je povela sa 1:0.

Srbiju je do izjednačenja vodio Novak Đoković koji je savladao Gaela Monfisa. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:3 6:2. Iako rezultat možda prikazuje laganu pobedu za Đokovića, ona je bila sve samo ne laka. Intezitet tenisa je bio na visokom nivou, a pobednika meča su odlučile brejk lopte. Đoković je iskoristio sve tri brejk lopte, dok je Monfis propustio čak 9 brejk lopti. U ovakvom meču to je svakako bila prevaga.

Pobednika meča je odlučio dubl meč. Novak Đoković i Viktor Troicki su posle velike borbe savladali francusku kombinaciju koju su činili Nikolas Mau i Rožer Vazelan. Rezultat je bio 2:1, po setovima 6:3 6:7 (5:7) 10:3.

Iako je francuski tim slovio za izrazitog favorita to se nije videlo na terenu. Đoković i Troicki su odigrali sjajno u prvom setu. Odlično su riternirali i unosili nervozu u protivničku igru. Tu dobru igru Srbija je i iskoristili naparavivši brejk koji joj je doneo vođstvo. Ipak, francuska kombinacija se nije predavala. Mau i Vazelan su u nastavku podigli nivo igre. Nijanse su odlučivale, a srećniji i spretniji su bili Francuzi koji su kroz taj brejk došli do izjednačenja.

Bez obzira na gubitak seta Đoković i Troicki nisu pali. Nastavili su tamo gde su stali i sjajnom igrom osvojili treći set sa 10:3, te obezbedili plasman u četvrtfinale.

Ostali rezultati:

Hrvatska – Poljska 2-1
Južna Afrika – Čile 3-0
Japan – Gruzija 2-1
Austrija – Argentna 3-0
Španija – Urugvaj 3-0


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atpcup.com/articles/match-report/paire-holds-give-france-early-lead-against-serbia

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje