četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Kup: Karenjo Busta i Nadal odveli Španiju u polufinale

Teniska reprezentacija Španije poslednji je učesnik polufinala na ATP kupu. Španija je posle velike borbe savladala reprezentaciju Belgije rezultatom 2:1, a ponovo je pobednika odlučio dramatičan dubl meč.

Španci su poveli pobedom Roberta Bautista Aguta nad Kimerom Kopejansom. Agut je imao relativno lak zadatak, jer je Stiv Darcis odustao u poslednjem trenutku. Agut je slavio sa 2:0, po setovima 6:1 6:4.

Drugi meč je doneo blago iznenađenje, jer je David Gofan pobedio Rafaela Nadala. Koliko je ovo veliki uspeh za Gofana pokazuje i statistika koja kaže da je Nadal do ovog meča samo jednom poražen igrajući za Španiju. Gofan je odigrao perfektan meč, bez imalo respekta prema protivniku i na kraju zasluženo slavio sa 2:0, po setovima 6:4 7:6 (7:3).

Drama je usledila u dubl meču. Belgiju su predstavljali Sander Žile i Joran Fligen, a za Španiju su igrali Rafael Nadal i Pablo Karenjo Busta. Španska kombimacija je slavila sa 2:1, po setovima 7:6 (9:7) 5:7 10:7.

Bio je ovo veoma dramatičan meč. Belgijanci su igrali kao u transu i bez straha. Nadal i Busta nikako nisu uspevali da pronađu ritam, a Belgijanci su to iskoristili u taj brejku i poveli sa 1:0.

Ništa se nije menjalo ni u drugom setu. Belgijanci su nastavili tamo gde su stali u prvom setu. Servirali sjajno, a Španci su ih pratili. Ključni detalj drugog seta je brejk lopta za Španiju pri rezultatu 6:5 kada je Fligen pri odigravanja voleja prestupio. Nadal je to primetio i momentalno tražio video proveru, a sudija je na kraju poen dodelio Španiji, što je značilo da su Španci izjednačili.

U odlučuijući set Španci su ušli sa blagom psihološkom prednošću. Iskustvo kao i kvalitet je bio na njihovoj strani, a Belginanci su u ključnim trenucima odservirali dve duple greške i na najgori mogući način izgubili ovaj meč.

Španija će u polufinalu igrati protiv Australije, dok drugi polufinalni par čine Rusija i Srbija.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atpcup.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje