utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Kup: Španija lako protiv Gruzije, Hrvati dobili Austrijance

Selekcija Španije očekivano lako je došla do prve pobede na ATP kupu. Španci su u prvom kolu grupe B savladali selekciju Gruzije.

Roberto Bautista Agut je doneo prvi poen svojoj državi. Španac njie imao težak zadatak, jer je igrao protiv Aleksandrea Metrevilija, 679. igrača na svetu. Agut je bio toliko dominantan da protivnik nije uspeo da osvoji  bar jedan gem.

U drugom meču dana Rafael Nadal je igrao protiv Nikoloza Basilašvilija. Prvi teniser sveta je posle skoro dva sata efektivne igre slavio rezultatom 2:0, po setovima 6:3 7:5.

Iako rezultat prikazuje nešto već borbu, bio je ovo rutinski meč za Nadala. Bilo je uspona i padova, ali u ključnim trenucima Nadal je podizao nivo svog tenisa i na kraju rešio meč u dva seta.

Ovde je ostao da se odigra dubl meč, ali on neće imati nikakav uticaj na konačan rezultat.

U grupi E Hrvatska je savladala selekciju Austrije. Marin Čilić je možda malo teže nego što se očekivalo savladao Denisa Novaka posle preokreta. Posle izgubljenog prvog seta u taj brejku, Čilić se maksimalno uozbiljio i sa po brejkom po setu na kraju uspeo da dođe do velike pobede.

Ipak, ključni poen u ovom meču je doneo Borna Ćorić koji je posle velike borbe savladao Dominika Tima. Rezultat je bio 2:1, po setovima 7:6 (7:4) 2:6 6:3.

Ostali rezultati:

Argentina – Poljska 2-1
Francuska – Čile 2-1
Japan – Urugvaj 3-0


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atpcup.com/articles/event-news/spain-georgia-atp-cup-2020-saturday

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje