petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Kup: Srbija posle preokreta do prve pobede

Teniska reprezentacija Srbije pobedom je započela odbranu ATP kupa. Srbija je u okviru grupe A savladala selekciju Kanade rezultatom 2:1, i to posle preokreta.

Nije sve krenulo tako sjajno po Srbiju, jer je na otvaranju Dušan Lajović poražen od Miloša Raonića. Lajović je pružio dostojan otpor, ali ne više od toga, te je na kraju bilo 6:3 6:4 za Raonića.

U drugom meču na scenu je stupio Novak Đoković. Prvi teniser sveta je savladao Denisa Šapovalova rezultatom 2:0, po setovima 7:5 7:5.

Šapovalov je igrao sjajan meč, ali nijanse su bile na Đokovićevoj strani. Đoković je u onim bitnim poenima bio smireniji i u samom finišu u oba seta uspeo da napravi po brejk i na kraju slavi u dva seta.

Pobednika je odlučio dubl meč, a bolja je bila srpska kombinacija koju su činili Novak Đoković i Filip Krajinović. Đoković i Krajinović su pobedili Raonića i Šapovalova rezultatom 2:0, po setovima 7:5 7:6 (7:4).

Dubl meč je bio neizvestan do samog kraja. U prvom setu Kanađani su bili nešto bolji, ali nisu iskoristili svoje šanse. Svoju prvu priliku Đoković i Krajinović su iskoristili u 11. gemu kada su pre svega sjajnim riternima mučili protivnika i na kraju došli do krucijalnog brejka.

Sve nakon toga je bilo na strani Srbije koja nije uspela da napravi brejk u drugom setu, ali je kroz taj brejk potvrdila bolju igru.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atpcup.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje