sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Kup: Srbija sa maksimalnih 3-0 u četvrtfinalu

Teniska reprezentacija Srbije ostvarila je i treću pobedu u grupnoj fazi ATP kupa. Srbija je u trećem kolu grupe A savladala Čile sa 2:1 i sa maksimalnih 3-0 otišla u četvrtfinale.

Prvi poen Srbiji je doneo Dušan Lajović, nakon što je pobedio Nikolasa Harija rezultatom 2:0, po setovima 6:2 7:6 (7:3).

Lajović je još jednom pokazao da se nalazi u sasvim solidnoj formi. Tokom prvog seta je apsolutno dominirao i sa tri brejka uz jedan pretrpljeni osvojio prvi set bez većih problema.

Drugi set donosi nešto veću borbu. Hari je dosta popravio svoju igru, i otišlo se u taj brejk u kojem je Lajović bio bolji sa 7:3.

Pobeda Lajoviće je bila sjajan uvod za Novaka Đokovića. Najbolji srpski teniser je pobedio Kristijana Garina sa 2:0, po setovima 6:3 6:3.

Bila je to još jedna rutinska pobeda za Đokovića. U prvom setu Đoković je igrao koliko mu je potrebno, a za osvajanje prvog seta je bio dovoljan jedan brejk. Tu je usledilo malo opuštanje, što je Garin znao da iskoristi u drugom setu. Čileanac je došao do brejka, ali to je samo razljutilo Đokovića koji je sjajnom serijom uspeo da reši meč u dva seta.

Čile je uspeo da ublaži poraz kroz dubl meč, jer su Hari i Tabilo bili bolji od Troickog i Ćaćića sa 6:3 7:6. Ipak, taj poraz nije imao nikakav uticaj na konačan rezultat.

Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv najbolje drugoplasirane ekipe.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atpcup.com/articles/match-report/serbia-chile-atp-cup-2020-wednesday

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje