utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Madrid: Đoković u četvrtfinalu, Čilić sprečio srpski derbi

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrfinale turnira u Madridu. On je u meču treće runde bio bolji od francuskog tenisera Žeremija Šardija. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:1 7:6 (7:2).

Novak Đoković je pre ovog duela imao 12 pobeda nad Šardijem iz isto toliko odigrnaih mečeva, a ta dominacija se nastavila i danas.
Đoković je od samog starta krenuo vrlo agresivno i već u drugom gemu napravio brejk. Taj  rani brejk je potpuno sasekao Šardija koji nije mogao ništa da uradi. Đoković je od kraja napravio još jedan brejk sa sigurnih 6:1 i 1:0 u setovima.

Nastavak duela donosi nešto veću borbu. Šardi se konsolidovao na servisu i to mu je dalo samopouzanje. Francuz je mnogo lakše osvajao svoje servis gemove, ali i dalje je bio nemoćan na riternu. Drugi set je otišao u taj brejk u kojem je Đoković bio bolji sa 7:2.

Da ne gledamo dva srpska tenisera u četvrtfinalu Madrida pobrinuo se hrvatski teniser Marin Čilić, koji je pobedio Lasla Đerea. Rezultat je bio 2:1, po setovima 4:6 6:3 6:2 posle velike borbe.

Đere je propustio veliku šansu da zabeleži još jedan dobar rezultat na masters turnirima, jer je imao skoro dobijen meč.
Prvi set je odigrao maestralno, bez ikakvih grešaka. Jedan brejk je bio dovoljan za srpskog tenisera da povede sa 1:0.

Đere je i u nastavku duela bio mnogo bolji igrač. Odmah na startu je napravio brejk, a kasnije imao još nekoliko šansi da potpuno prelomi meč u svoju korist. Ipak, Čilić je uspeo da se izbavi iz nezgodne situacije i na kraju kazni Đerea za propuštene prilike. Hrvat je prvo vratio brejk zaostatka, a nakon toga u velikom naletu napravio još jedan brejk koji mu je doneo i set.

Psihološka prednost je bila na strani Čilića u nastavku. Čilić je odigrao mnogo više ovakvih mečeva i bilo je pitanje trenutka kada će napraviti brejk. Đere je odoleo u prvom gemu, ali već u narednom je ispustio servis, što je bio znak da se meč bliži kraju. Do kraja meča Čilić je napravio još jedan brejk za sigurnih 6:2.

U četvrfinalu Čilić će igrati protiv Novaka Đokovića.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje