četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Marakeš: Benoa Per osvojio titulu i prekinuo Anduharov niz

Francuski teniser Beona Per osvojio je titulu u Marakešu, nakon što je u finalu pobedio španskog tenisera Pabla Anduhara. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:2 6:3 posle svega 65 minuta efektivne igre.

Francuz je danas imao relativno lagan posao, jer je Anduhara očigledno stigao umor. Naime, Španac je pre ovog turnira osvojio dva čelendžera i sa ovim pobedama u Marakešu bio u nizu od 14 pobeda. Umor se pojavio u najgorem mogućem trenutku po Španca, ali nikako ne treba oduzeti Peru ništa od ove titule. Francuz je odigrao sjajan meč, bez mnogo trzavica i oscilacijama kojim je on inače sklon.

Ključni detalj meča je bio šesti gem prvog seta kada je Per napravio brejk. Od tog trenutka Francuz je preuze konce u svoje ruke i držao stvari pod kontrolom. Do kraja prvog seta je napravio još jedan brejk, a dominaciju je preneo i u drugi set. Govor tela Andhuara nije izgledao kao da može da preokrene ovaj meč, i samo se čekalo kada će Per potpuno prelomiti meč. To se dogodilo u šestom gemu drugog seta, kada je Per napravio brejk koji je kasnije čuvao do kraja meča.

Benoa Per je tako došao do druge titule u karijeri, i zaradio je 250 ATP bodova.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje