petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Marakeš: Munar iznenadio Zvereva

Španski teniser Haime Munar iznenadio je prvog nosioca turnira Aleksandera Zverava u osmini finala turnira u Marakešu. Španac je bio bolji sa 2:1, po setovima 7:6 (7:1) 2:6 6:3 posle velike borbe.

Iako je Zverev važio za izrazitog favorita u ovom meču on je danas pokazao da je daleko od svoje najbolje forme. Munar, inače najbolji polaznik teniske akademije Rafe Nadala je danas bio mnogo bolji igrač. Ušao je bez imalo respteka prema favorizovanom protivniku, i od samog starta mu stavio do znanja da mu danas neće biti lako. Munar je odmah na startu došao do brejka i vođstva od 2:0. Ipak, tu prednost nije uspeo da sačuva do kraja, jer se Zverev vratio u najgorem trenutku po Španca. Zverev je napravio brejk i izjednačio na 5:5. Prvi set je odlučen u taj brejku u kojem je Munar bio furiozan sa 7:1.

Odgovor Nemca je ubrzo stigao. Zverev je momentalno podigao nivo igre, i sa dva brza brejka izjednačio na 1:1. Psihološka prednost u tim trenucima je bila na strani Zverava, ali pitao se nešto i Munar. Španac nijednog momenta nije klonuo duhom. Nastavio je u istom ritmu, a činilo se kao da Zverev to nije očekivao. Za veoma kratko vreme Munar je napravio dva brejka i poveo sa 5:2. Zverev je uspeo da vrati jedan brek, ali prednost je bila prevelika za nadoknaditi, te je Munar relativno rutinski priveo meč kraju.

Za plasman u polufinale Munar će igrati protiv Francuza Benoe Pera.

Ostali rezultati:

Veseli – Londer 6:3 6:4
Anduhar – Kolšrajber 7:6 (8:6) 6:4
Per – Erber 6:4 6:2

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje