utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP: Mari povratnik godine, Siner najbolji novajlija

ATP je objavio spisak nagrađenih igrača za postignute rezultate tokom 2019. godine. Među nagrađenim igračima su se našli Rafael Nadal, Endi Mari, Rodžer Federer, Mateo Beretini, Janik Siner i još mnogi.

Španski teniser Rafael Nadal završiće godinu kao prvi tenier sveta, a nekoliko igrača je njega izglasalo za nagradu Štefan Edberg, nagradu koja se dobija za fer plej. Ovo je druga godina za redom kako Nadal dobija ovo priznanje, a treći put ukupno u karijeri.

Za povratnika godine proglašen je Britanac Endi Mari. Britanac se nakon teške operacije kuka uspešno vratio na teren i sasvim zasluženo dobio ovu nagradu.

Italijan Mateo Beretini proglašen je za tenisera koji je najviše napredovao u 2019. godini. Sjajni Italijan je sezonu započeo kao 54. teniser sveta, a istu je završio kao osmi teniser, što mu je najbolji rank u karijeri. Osim odličnog plasmana na ATP listi, Beretini je tokom 2019. godine osvojio dve titule i plasirao se na završni masters u Londonu.

Beretinijev sunarodnik Janik Siner dobio je nagradu za najboljeg novajliju na ATP turu. Siner je sezonu započeo na 763. pozicije, a završio je na 78. mestu što je najveći napredak od svih tenisera na ATP turu. Siner je između ostalog osvojio i titulu na „Next Gen“ turniru u Milanu.


Fotografija preuzeta kao printscreen sa youtube-a

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje