U drugom polufinalu mastersa u Londonu gledaćemo duel između Novaka Đokovića i Kevina Andersona. Biće ovo repriza finala Vimbldona iz ove sezone, a meč će sigurno biti zanimljiv.

Novak Đoković je u polufinale prošao kao jedini igrač sa sve tri pobede. Redom je pobeđivao Iznera, Zvereva i Čilića, a kada se pogledaju rezultati ne zna se koja je pobeda bila uverljivija.
Na riternu je bio neverovatan, tačno je znao kada da pritisne protivnika, a servis koji mu je bio nekada slabija strana je ove nedelje funkcionisao sjajno.
Prosto sve se vratilo na svoje mesto, i zaista kada Đoković igra na ovako visokom nivou samo par igrača može da mu parira.

Što se Andersona tiče govorilo smo od njemu tokom cele sezone. Od povrede lakta je iz meseca u mesec je igrao sve bolje. Postao je igrač koji se redovono pojavljuje u završnicama onih najvećih turnira, a to potvrđuje i finale Vimbldona koje je izgubio od Đokovića. Anderson kada gubi on gubi samo od top igrača i zasluženo je ovde gde jeste.
Ovde je u prva dva kola zabeležio dve vrlo jake pobede. Protiv Tima je odigrao jedan tesan meč u kojem je pokazao da je napredovao i na psihičkom planu, a Nišikoriju je prepustio samo jedan gem. U treće kolu je igrao protiv Federera i to je bio meč u kojem on nije imao razloga da zapinje, jer je znao da je prošao u polufinale. No, kada se sve sabere i oduzme može se reći da Anderson igra sasvim korektan tenis.

Nema sumnje da je Đoković ovde favorit. U međusobnim duelima srpski teniser vodi sa 7:1 i to nije slučajno. Glavni razlog zbog kojeg je Đoković ovako dominantan u ovim duelima je njegov ritern. Jednostavno Đoković ima tako dobar ritern, da Anderson ne može da računa na servis vinere i aseve kao protiv većine tenisera. Đoković ima neverovatnu anticipaciju, veoma dobro čita protivnikov servis što naravno tera protivnike na udarac više. Ti riterni su brzi slično kao i sam servis i igrač koji je servirao je u nezgodnom položaju. Đoković je protiv Iznera pokazao kako se riternira, a Izner je bez sumnje najbolji server na ATP turu.

U nekim dugačkim razmenama Đoković je apsolutno bolji igrač. Verujemo da će do iznemoglosti eksploatisati Andersonov bekend koji je slabiji udarac kod Južnoafrikanca.

Još jedna jako bitna stvar je Đokovićev vrlo dobar servis. Od kada je operisao lakat Novak je promenio tehniku kod servisa koja mu je donela veliku preciznost. Sam Đoković kaže da ne ide na brzinu već na preciznost i to mu donosi dosta laganih poena na koje Novak ranije nije mogao da računa.

Sve u svemu Anderson da bi pobedio mora da odigra gotovo savršen meč, a i takva partija mu neće garantovati pobedu.

Đoković je bez ikakve sumnje favorit i sve osim njegove pobede bi bilo iznenađenje.

Predlog: Pobeda Đokovića 2-0 1,45 Maxbet
Predlog: Manje od 22,5 gemova 1,63 Maxbet

Napominjemo samo da je ovo naš predlog koji apsolutno nije siguran, a igrate ga na sopstvenu odgovornost. Od svakog eventalnog pada se ograđujemo.

                                           Sportske novosti

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here