Advertisement

U finalu ATP turnira u Mecu gledaćemo duel između Žila Simona i Matijasa Bakingera.

Plasmanom Simona u finale nastavlja se tradicija da se barem jedan Francuz nalazi u finalu turnira u Mecu. Jednsotavno, iz nekog razloga Francuzi dobiju neke “super moći” i dodatnu motivaciju kada igraju pred svojim navijačima.

Žil Simon voli ovaj turnir, a kroz istoriju ga je jednom osvojio i igrao još dva puta u finalu. Ove sezone je u Mecu odigrao sjajan tenis. Jedini duel u kom je bilo problema je onaj protiv Krajinovića koji je Simon uspeo da preokrene u svoju korist.
Ostalo je bilo manje više rutina, pa se može reći da je Francuz u ritmu.

Što se Bakingera tiče on je do finala došao kroz kvalifikacije. Imao je dosta sreće sa žrebom, jer je uglavnom igrao sa čelendžer igračima, i igračima koji uglavnom igraju na šljaci. U polufinalu je dobio Nišikorija i to je samo po sebi veliko iznenađenje ako se uzme u obzir kvalitet koji je na strani Japanca. Bakinger je igrao sjajan tenis, nije dao Nišikoriju da ga prelomi i na kraju je zasluženo pobedio.

U ovom finalu igramo na tradiciju. Mnogi kladioničari se oslanjaju na nju pogotovu u fudbalu, a ona ima veliki uticaj i u tenisu. Jednsotavno na nekim turnirima određeni igrači igraju dobro, a na drugim slabije.

Ovde je u poslednjih 6 godina četri puta slavio Francuz i to nikako nije slučajnost. Francuska je teniska nacija sa velikom tradicijom, i jedna od retkih država koja ima masters i grend slem. Pored dva najveća turnira ima još 4-5 turnira iz nižih kategorija i mnogo čelendžera.

Drugi razlog zbog kojeg igramo na Simona je prosta činjenica da je bolji igrač. Bakinger je igrač koji zavisi isključivo od servisa. Iako je daleko od svojih najboljih dana Simon je odličan defanzivac, a to će biti prevaga u ovom meču. Mišljenja smo da nakon pobede nad Nišikorijem Bakinger neće moći da ponovi takvu partiju što će iskusni Simon znati da iskoristi.

Kvota na pobedu Simona je 1,30, a na kombinaciju 2-2 kvota je 1,52. Složićete se da su kvote na obe kombinacije male i nisu vredne rizika bez obzira što je za nas Simon izraziti favorit. Iz tog razloga preporučujemo da se izbegne, a čistu 2 možete da odigrate u nekom dublu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here