Advertisement

Ove nedelje se igra turnir u francuskom Mecu. Igrači se polako sele sa otvorenog američkog betona u dvoranske uslove što nam nagoveštava da se blži kraj sezone.

Turnir u Mecu je turnir iz ATP 250 kategorije koji se igra u dvoranskim uslovima na betonu. Ovo će mu biti 21. izdanje, a na njemu uglavnom dominiraju francuski igrači koji uvek igraju  dobro na domaćem terenu.

Najzvučnija imena koja će igrati ove godine u Mecu su:

Kei Nišikori koji je postavljen za prvog nosioca, Stefanos Cicipas, Rišar Gaske, Luka Pui, Filip Kolšrajber, Žo Vilfred Conga i još mnogi.

Odbrana bodova:

Titulu brani Nemac Piter Govojčik koji je prethodne sezone u finalu pobedio Beonu Pera. Za titulu se dobija 250 ATP bodova što u suštini nije mnogo, ali za igrača kao što je Govojčik koji nije najbolje ranignran na ATP listi svaki bod je važan.

Do polufinala prošle sezone su stigli Nikoloz Basilašvili i Miša Zverev, a za polufinale se dobija 90 ATP poena.

Klađenje:

Ono na šta treba obratiti pažnju jesu serveri i domaći igrači. Podloga u Mecu je baš brza i idealna za servere, jer nema uticaja vetra pošto se igra u dvorani.

Druga stvar su domaći igrači koji iz nekog razloga igraju veoma dobro na domaćem terenu. Francuska je teniska nacija sa možda i najviše turnira na njihovom tlu.

Od 2010. godine pa na ovamo samo jednom Francuz nije bio u finalu, a evo celog spiska:

2017: Govojčik – Per 7:5 6:2
2016: Pui – Tim 7:6 6:2
2015: Conga – Simon 7:6 1:6 6:2
2014: Gofan – Sousa 6:4 6:3
2013: Simon – Conga 6:4 6:3
2012: Conga – Sepi 6:1 6:2
2011: Conga – Ljubičić 6:3 6:7 6:3
2010: Simon – Zverev 6:3 6:2

Kao što se da videti Francuzi su glavni na ovom turniru svakako treba obratiti pažnju na njih bez obzira koje ime bilo u pitanju i kojeg je ranka.

Pored svega ovoga skrećemo vam pažnju na povratak Žoa Vilfreda Conga na teniske terene. Conga je imao višemesečnu pauzu zbog operacije kolena i dugo nije igrao.

Ne znamo koliko će ovo uticati na kvote, ali nikako se ne treba zaletati na njega bez obzira na istorijat njegovih rezultata u Mecu.

Turnir u Mecu se igra za nagradni fond od 450 000 eura.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.