četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Minhen Beretini se lavovski borio, ali titula je otišla Garinu

Čileanski teniser Kristijan Garin osvojio je titulu u Minhenu. On je u velikom finalu bio bolji od Italijana Matea Beretinija rezultatom 2:1, po setovima 6:1 3:6 7:6 (7:1) posle velike borbe.

Iako je postojala bojazan da će ovo finale biti samo formalnost za Garina, jer je Beretini u toku dana igrao polufinale, finale je opravdalo svoj epitet i publika je mogla da uživa.

Garin je mnogo bolje ušao u meč. Udarao je mnogo jače, kretao se mnogo bolje, a Beretini je bio samo nemi posmatrač. Prvi set je Garin rešio sa dva rutinska brejka, i činilo se da će tako biti i u nastavku.

Ipak, nastavak duela je doneo mnogo veću borbu. Beretini se konsolidovao na servisu, počeo je mnogo lakše da osvaja gemove i samopouzdanje mu je raslo. Kako se bližio finiš drugog seta Beretini je bio sve agresivniji, i to mu se isplatilo. Italijan je napravio brejk u osmom gemu i kasnije lagano odservirao za izjednačenje.

Treći set takođe donosi veliku borbu, a činilo se da obojica idu na sigurno. Primarno je bilo da se sačuva sopstveni servis, a ako se ukaže prilika za brejk tim bolje. U tom pravcu je išao ceo treći set, a Garin prvi dolazi do brejka u osmom gemu. Ipak, ni tu nije bio kraj, jer je Beretini uspeo odmah da uzvrati ribrejkom i tako pritisak prenese na Garina.

Pobednika meča je odlučio taj brejk u kojem je Garin bio mnogo bolji, te je na kraju sasvim zasluženo došao do titule.

Garinu je ovo druga titula u karijeri, a pored 250 ATP bodova on je zaradio i ček na 90 390 dolara.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje