Advertisement

Srbija je ostala bez oba predstavnika na turniru u Pekingu.

Prvi je na terenu bio Filip Krajinović koji je poražen od Argentinca Huana Martina Del Potra sa 2:0, po setovima 6:3 6:0.

https://twitter.com/ChinaOpen/status/1048137968085430273

Kao što i sam rezultat pokazuje ovo je bio još jedan rutinski meč u nizu za Del Potra koji igra sjajno u Pekingu ove nedelje. Krajinović je bio potpuno nemoćan, a ovaj poraz je više nego zaslužen.

Drugi predstavnik teniser iz Srbije Dušan Lajović poražen je od Britanca Kajla Edmunda sa 2:0, po setovima 6:3 7:6 (7:4).

https://twitter.com/ChinaOpen/status/1048164653245771776

Bio je ovo jako tesan meč koji je mogao da ode na stranu sprskog igrača. Prvi set je rešio samo jedan brejk koji je Edmund napravio na samom startu meča.

U drugom setu nije bilo brejka, a u taj brejku hrabriji i bolji je bio Britanac. Još jednom se potvrdila teza da Lajović u sebi nema taj “sportski bezobrazluk” kada igra protiv igrača iz samog vrha. Ovo je još jedan u nizu mečeva koje je Lajović mogao da dobije, ali taj njegov mirni karakter uvek prevladava što u tenisu ponekad nije  dobra stvar.

Ipak, četvrtfinale ovako jakog turnira je naznaka da Lajović igra dobro, a sada mu sledi masters u Šangaju gde bi sa ovakvom igrom mogao da ostvari pristojan rezultat.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here