subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Roterdam: Monfis prejak za Džumhura, Medvedev nema nameru da stane

Francuski teniser Gael Monfis plasirao se u polufinale turnira u Roterdamu. On je u prvom četvrtinalu bio bolji od bosanskohercegovačkog tenisera Damira Džumhura sa 2:0, po setovima 6:1 6:2 posle nešto više od sat vremena efektivne igre.

Danas smo gledali oni goru stranu Džumhura koji nije prikazao ni 50% svojih mogućnosti. Bio je veoma nervozan, konsantno je ulazio u raspreve sa sudijom što je pruzrokovalo njegovu lošu partiju. Naravno, tome je doprineo i sam Gael Monfis koji je igrao strpljivo i samo skupljao greške protivnika kojih je bilo mnogo. Apsolutno zaslužena pobeda Francuza koji se pobedom plasirao u polufinale u kojem će igrati protiv Rusa Danila Medvedeva.

Danil Medvedev je sprečio francusko polufinale u Roterdamu, jer je bio bolji od Žoa Vilfreda Conge. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:4 6:2.

Congi danas nije ulazio prvi servis i to je ključ pobede Medvedeva. Francuz sa 55% ubačenog prvog servisa nije mogao da parira mladom Medvedevu koji je drugi servis protivnika maksimalno eksploatisao. Tokom celog meča Medvedev je došao do 10 brejk lopti, a samo tri su mu bile dovoljne da na kraju ubedljivo slavi, i upiše na konto osmu pobedu u nizu ako se računa i Dejvis kup.

U večernjoj sesiji u Roterdamu na rasporedu su još dva četvrtfinala, a igraće Vavrina/Šapovalov i Nišikori/Fucsovics.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje