petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Roterdam: Šok na startu turnira, Pospišil izbacio Medvedeva

Kanadski teniser Vašek Pospišil napravio je prvorazredno iznenađenje na startu turnira u Roterdamu. Pospišil je u okviru prve runde savladao prvog nosioca na turniru Danila Medvedeva rezultatom 2:0, po setovima 6:4 6:3.

Niko na svetu posle uvodnog dela meča nije ni slutio da će doći do pobede Pospišila, jer je Medvedev meč otvorio brejkom. Rus je bez ikakvih problema potvrdio brejk i činilo se da će to biti lagana pobeda za Medvedeva. Ipak, Pospišil nije imao nameru da se preda. Kanađanin je počeo da pogađa iz gotovo svih pozicija, a sa druge strane su se gomilale greške kod Medvedeva. Rezultat svega jesu dva brejka za Pospišila i potpuni preokret u prvom setu.

Nakon osvajanja prvog seta Pospišil nije imao nameru da stane. Apsolutno sve je funkcionisalo u njegovoj igri, i to je iritiralo Medvedeva. Mladi Rus nije imao odgovor na agresivnu igru Pospišila, te je ubro pretrpeo još jedan brejk. Od tog trenutka Pospišil se usredsredio na čuvanje svog servisa, što mu je i pošlo za rukom, jer do kraja meča nije pružio niti jednu brejk loptu.

Nakon finala Monpeljea iz prethodne nedelje, ova pobeda je svakako veliko nadahnuće za Pospišila koji se polako vraća tamo gde pripada. Za plasman u četvrtfinale igraće protiv srpskog tenisera Filipa Krajinovića.


Fotografija preuzeta kao printscreen sa youtube-a

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje