Advertisement

Drugi turnir na kojem će muškarci nastupiti ove nedelje se igra u Sankt Peterburgu. Turnir u carskom gradu je iz ATP 250 kategorije i igra se u dvoranskim uslovima u sklopu priprema za masterse u Šangaju u Parizu.

Najzvučnija imena koja će igrati na ovom turniru su:

Dominik Tim koji je postavljen za prvog nosioca, Fabio Fonjini, Marko Ćekinato, Karen Kačanov, Danil Medvedev, Roberto Butista Agut, Miša Južni, Sten Wawrinka, Denis Šapovalov i još mnogi.

Odbrana bodova:

Titulu brani Damir Džumhur koji je prošle sezone u finalu pobedio Fabija Fonjinija. S obzirom na Džumhurovu formu i njegove igre u dvorani, čisto sumnjamo da Damir može da ponovi sličan uspeh.

Do polufinala prošle sezone su stigli Roberto Bautista Agut i Jal Lenard Štruf.

Klađenje:

Ono na šta vam odmah skrećemo pažnju jeste Miša Južni. Južni je najavio kraj karijere baš na ovom turniru i sigurno od njega treba očekivati da da svoj maksimum. Njemu ovi uslovi odgovaraju, a uz podršku publike sigurno može da ode daleko. Za ovaj turnir je dobio specijalnu pozivnicu i svakako treba obratiti pažnju na njega bez obzira na rank i njegove igre iz prethodnog perioda.

Od ostalih igrača svakako vam skrećemo pažnju na Stena Vavrinku koji je dosta podigrao formu. Nije to igra iz najboljih dana, ali je očigledan napredak pre svega na fizičkom planu što je za njega možda i najbitnije.

Turnir je baš ujednačen i biće veoma dobrih mečeva.

Igrač koji godinama ima konstantne rezultate u Sankt Peterburgu je Španac Roberto Bautista Agut.
Agut je prošle sezone igrao polufinale, a do iste faze je stigao i 2015. godine. Pored ovog igrao je dva puta i četvrtfinale 2012. i 2013. godine pa i na njega treba obratiti pažnju.

Turnir u Sankt Peterburgu se igra za nagradni fond od 410 850 dolara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.