subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Sankt Peterburg: Opelka iznenadio Medvedeva

Američki teniser Rejli Opelka napravio je najveće iznenađenje u dosadašnjem delu turnira u Sankt Peterburgu. Div iz Amerike je u osmini finala savladao ruskog tenisera Danila Medvedeva. Rezultat je bio 2:6 7:5 6:4, posle skoro dva sata efektivne igre.

Posle prvog seta u kom je Medvedev dominirao u svim segmentima igre, niko na svetu nije ni pomislio da Opelka može da dođe do pobede. Medvedev je sjajno upasivio najjače oružje (servis) Opelke, i bez većih problema došao do dva brejka i vođstva od 1:0.

U drugom setu je viđena mnogo veća borba. Opelka je popravio servis, i to se momentalno odrazilo na rezultat. Medvedev nije uspeo da vraća servise u kontinuitetu, i činilo se da će drugi set otići u taj brejk. Ipak, u 12. gemu Opelka je uspeo da pritisne protivnika i napravi brejk koji mu je doneo set.

Treći set donosi i najveću borbu. Opelka je odolevao napadima Medvedeva, jer je u dva gema uspeo da spasi po dve vezane brejk lopte. Propuštene šanse za Medvedeva su na kraju došle na naplatu, jer je Opelka svoju prvu u desetom gemu znao da iskoristi.

Opelka će u narednoj fazi turnira igrati protiv Borne Ćorića.

Ostali rezultati:

Šapovalov – Ivaška 6:1 6:4
Ćorić – Safiulin 6:3 7:5
Rubljov – Umber 4:6 6:4 7:5

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje