četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Austalijska A liga najava sezone I deo

Kao što smo najavili u narednih par dana predstavićemo Vam sve klubove Australijske A lige.Svaki dan predstavićemo po dva kluba.

Počećemo sa dve ekipe koje su prošle sezone zauzele poslednja dva mesta, u pitanju su Newcastle Jets i Adelaide United.

Newcastle Jets

Džetsi su prošlu sezonu završili na poslednjem mestu i to neshvatiljivom serijom od 7 vezanih poraza u poslednjih 7 kola. Ceh te očajne završnice sezone platio je trener Mark Jones, a na njegovo mesto je doveden Ernie Merrick koji važi za jednog veoma iskusnog trenera.

Transferi:

Došlo je  i do velikih promena u sastavu,otišao je veliki broj igrača,ali je isto tako i doveden pozamašan broj.

Ekipu su napustili : Andrew Hoole, Iain Fyfe, Morten Nordstrand, Joel Allwright, Labinot Haliti, Ben Kennedy, Ma Lei, Daniel Mullen, Prio Nielsen, Mateo Poljak, Tomislav Arcaba, Kristian Brymora, Aleksandr Kokko

Dovedeni su : Daniel Georgievski, Mario Shabow, Roy O’Donovan, Kosta Petratos, Glen Moss, Dimi Petratos, Nikolai Topor-Stanley, Jake Adelson

Većina dovedenih igrača su odbrambeni, jer je to nešto što je šrkipalo prošle sezone,doduše nije ni napad bio nešto bolji. Veliki problem  predstavlja činjenica da ovaj tim sada ima samo dva klasična napadača O’Donovana i mladog Petratosa i sasvim je moguće da do kraja prelazog roka dođe još koji igrač ofanzivnih karakteristika.

Stil igre:

Trener Merrick voli fudbal da forsira otvoreni napadački fudbal, što i nije nešto previše dobro za ovakav sastav.Pa možemo očekivati efikasne mečeve od Džetsa ove sezone.

Prognozirano mesto na tabeli:

Teško da će Džetsi do plej ofa, verovatno će i ove sezone neko od poslednjih mesta biti rezervisano za njih.

Predlog šta da se igra:

S obzirom na stil igre,ali i na transfere,Džetsi bi ove sezone trebalo da igraju efikasne mečeve. Biće dosta mečeva na 3+, 4+

Adelaide United

Apsolutno najveće prošlosezonsko neprijatno iznenađenje. Ko je mogao da očekuje da će ekipa koja brani šampionsku titulu zavrišiti na predposlednjem mestu,daleko od plej ofa.Naravno da je ceh platio trener. Na mesto šefa stručnog štaba doveden je Nemac Marco Kurz.

Transferi:

Iz ekipe su otišli : Dylan McGowan, George Mells, Sergio Cirio, John Hall, Jesse Makarounas, John Hall, Eugene Galekovic, Riley McGree, Kim Jae-sung, Iacopo La Rocca, Marcelo Carrusca, Eli Babalj.

Ovde najviše “ bodu oči“ odlasci dugogodišnjeg prvog golmana i ikone tima Eugena Galekovića i kreativnih  vezista Marcela Carrusce i Sergia Ciria. Teško da će neko uspeti da nadoknadi njihove odlaske.

U ekipu su došli : Paul Izzo, George Blackwood, Ersan Gülüm, Johan Absalonsen, Vince Lia, Karim Matmour

Najviše se očekuje od Karima Matmoura i Johana Absalonsena koji bi trebalo da nadoknade tu kreativnost na terenu koju su davali Carrusca i Cirio.

Stil igre:

Adelajd je uvek važio za jednu veoma čvrstu ekipu,granitna odbrana,a napad šta učini.To dokazuje i činjenica da u timu imaju jednog od najboljih odbrambenih igrača u ligi Dylana McGowan-a. Dolaskom Nemačkog trenera neće se mnogo menjati stil igre.

Prognozirano mesto na tabeli:

Svi se nadaju da će Adelajd konačno da se probudi, prošla loša sezona ima opravdanja u vidu igre na više frontova i velikog broja povređenih igrača na početku sezone, zapravo te povrede su ih i najviše presekle. Plej of je nešto što spada pod moranje u ovakvoj ekipi.

Predlog šta da se igra:

Adelajd bi trebalo izbegavati što se tiče golova jer će igrati dosta čvrste utakmice,mnogo teško će primati golove,a odlaskom bitnih ofanzivnih igrača neće ih baš lako ni davati,biće tu dosta mečeva 0-2 gola.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje