petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Australija u finalu Fed kupa

Fed kup selekcija Australija plasirala se u veliko finale nakon što je pobedila selekciju Belorusije. Pobednik ovog duela je odlučen nakon finalnog dubl meča.

Posle prvog dana rezultat je bio 1:1. Najbolje igračice iz oba tima Ešli Barti i Arina Sabalenka su zabeležile sigurne pobede.

Prvi meč drugog dana odigrale su Ešli Barti i Arina Sabalenka. Bio je to odlučujući meč za Belorusiju, jer je u drugom Viktorija Azarenka bila veliki favorit protiv Samante Stosur. Ipak, Ešli Barti je odigrala perfektan meč i veoma lako dobila Sabalenku sa 6:2 6:2.

Ogroman pritisak je pao na pleća Viktorije Azarenke, koja je morala da pobedi Samantu Stosur. Bio je ovo duel dve iskusne igračice, a bolja je bila Azarenka sa ubedljivih 6:1 6:1.

Nakon svih singl mečeva rezultat je bio 2:2 što je značilo da će pobednika odlučiti dubl meč. Za Australiju su igrale Ešli Barti i Samanta Stosur, a za Belorusiju Viktorija Azarenka i Arina Sabalenka. Posle velike borba bolja je bila australijska reprezentacija rezultatom 2:1, po setovima 7:5 3:6 6:2 posle skoro dva sata efektivne igre.

Australija se tako plasirala u finale posle 26 godina čekanja, a u velikom finalu će igrati protiv boljeg iz duela Francuska/Rumunija. Tamo je rezultat posle prvog dana 1:1.

Finale Fed kupa se igra novembru.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje