četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Australijan open: Cicipas ekspresno do polufinala

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u polufinale Australijan opena. Grk je u četvrtfinalu savladao Italijana Janika Sinera rezultatom 3:0, po setovima 6:3 6:4 6:2.

Neočekivano laka pobeda za Cicipasa posebno ako se u obzir uzmu partije koje je Siner prikazao na Austrailjan openu, ali i na ATP kupu. Grk je odigrao gotovo perfektan meč i sasvim zasluženo ide u polufinale.

Cicipas je sjajno otvorio meč, brejkom na samom startu. Izgledao je dosta konformnije na terenu od Sinera koji je bio evidentno stegnut. Cicipas je bio dosta agresivniji i nije mu bilo teško da sačuva prednost.

Drugi set donosi sličan scenario. Grk rano pravi brejk i do kraja rutinski čuva svoj servis. Koliko je bio dominantan na servisu Cicipas pokazuje i statistika koja kaže da protivnik u prva dva seta nije imao brejk loptu.

Ni u trećem setu se ništa značajnije nije promenilo. Cicipas je igrao sa neverovatno energijom koju je crpeo od publike sa tribina. Ponovo je u ranoj fazi seta došao do brejka prednosti i rutinski priveo meč kraju.

Cicipas će za plasman u novo finale grend slema igrati protiv boljeg iz duela Medvedev-Ože Aliasim.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje