petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Australijan open dan 1 (Muškarci)

 

U noći između nedelje i ponedeljka na programu su bili mečevi iz gornjeg dela žreba. Može se reći da su favoriti opravdali svoju ulogu, jer nije bilo nekih većih iznenađenja.

Prvi igrač sveta Rafa Nadal „počistio“ je sa terena Estrelju Burgosa sa 6-1 6-1 6-1 za nešto manje od 90 minuta igre.
Ništa manje efikasniji nisu bili Grigor Dimitrov koji je slavio protiv Denisa Novaka   sa 6-3 6-2 6-1, odnosno Nik Kirios koji je pobedio Dutru Silvu takođe ubedljivo sa 6-1 6-2 6-4.

U derbiju večeri Kajl Edmund je uspeo da savlada Kevina Andersona posle 5 setova, po setovima 6-7 (4-7) 6-3 3-6 6-3 6-4.

Najveće iznenađenje priredio je domaći igrač Metju Ebden koji izbacio 16. nosioca Dzona Iznera rezultatom 3-1, po setovima 6-4 3-6 6-3 6-4. Izner je ovde važio za velikog favorita, a Ebden je pokazao da ona pobeda nad Marinom Čilićem na Kujong Klasiku nije bila iznenađenje.

Viktor Troicki je nastavio tradicionalno sa maratonskim mečevima na grend slemovima. Zaista je malo falilo da Aleks Bolt domaći igrač koji je dobio specijalnu pozivnicu napravi iznenađenje. Bolt je imao dva seta prednosti, ali Troicki se trgnuo i zaigrao kako zna i na kraju preokrenuo.

Borna Ćorić je sigurno najveće razočarenje večeri. Naime, on je poražen od Dzona Milmana i tako nastavio tradiciju dugu sad već četiri godine da ispada u prvom kolu Australijan opena.

Večeras su na rasporedu mečevi donjeg dela žreba, a na terenu će biti Novak Đoković koji će igrati protiv Donalda Janga, kao i Rodzer Federer koji će igrati protiv Aljaža Bedenea.

Program počinje od 01:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje