petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Australijan open dan 2: Halep i Muguruza sigurne, Kvitova ispala

 

Nakon jučerašnjeg dana kada su ispale neke vrlo jake igračice, ovo veče je proteklo u dominaciji favorita.

Prva igračica sveta Simona Halep pobedila je u prvom kolu domaću igračicu Destani Aivu sa 7:6 (7:5) 6:1. U prvom setu viđena je velika borba. Mlada Aiva igrala je ultra agresivno i to ju je održavalo u igri. Teniserke su razmenile po 3 brejka i na kraju se otišlo u taj brejk. Tu je Halep bila snalažljivija i nekako uspela da osvoji prvi set. Aiva nije više imala snage za onako agresivnu igru, pa je drugi set bio čista formalnost za Halep. U drugom kolu Halep će igrati protiv Eženi Bušar što će svakako biti derbi večeri.

Treći favorit za osvajanje turnira Garbinje Muguruza pobedila je Dzesiku Pončet sa 6:3 6:4. Obe igračice su bile nervozne na samom startu pa su razmenile po brejk. Ipak, kada se Muguruza upoznala sa igrom protivnice sve je bilo lakše. Španjolka je preuzela kontrolu u razmenama i na kraju može se reći rutinski dobila meč. Ona će u drugom kolu igrati protiv Su-Wei Hsieh.

Najveća drama viđena je na meču između Petre Kvitove i Andree Petković. Andrea Petković je posle velike borbe slavila sa 2-1, po setovima 6:3 4:6 10:8.

Prva dva seta su „kolegijalno podelile“. U prvom je dominirala Petković, a u drugom Kvitova.

Gubitak drugog seta nije pokolebao Andreu. Krenula je furiozno u poslednji deo igre i oduzela je Kvitovoj dva servisa, za vođstvo od 4:0. Ipak, to nije bilo dovoljno. Kvitova se vraća sa dva brejka i za čas posla je bilo 4:4. Pri rezultatu 5:4 Andrea je imala 3 meč lopte koje nije uspela da iskoristi.
Te meč lopte su joj bile u glavi još neko vreme, i to ju je koštalo brejka već u sledećem gemu.
Kvitova je servirala za pobedu, ali servis ju je izdao i Andrea se vratila u igru. U 15. gemu trećeg seta Kvitova opet pravi brejk za 8:7, ali ni to nije bilo dovoljno za pobedu, jer Andrea pravi ribrejk.
To je „ubilo“ Kvitovu koja nije imala više snage. Andrea je povela sa 9:8 i posle napravila brejk za konačnih 10:8. Meč je trajao nešto manje od tri sata.

U drugom kolu Andrea Petković igraće protiv Loren Dejvis.

Još neki bitniji rezultati:

Joana Konta – Medison Brengle 6:3 6:1
Karolin Garsija – Carina Witoeft 7:5 6:3
Karolina Pliškova – Veronika Cepede 6:3 6:4
Anđelik Kerber – Ana Lena Fridzman 6:0 6:4
Marija Šarapova – Tatjana Marija 6:1 6:4

Večeras su na rasporedu mečevi drugog kola iz donjeg dela žreba. Program počinje u 01:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje