četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Australijan open dan 4: Konta i Muguruza ispale !

Četvrti dan Australijan opena bio je najtopliji za sada. Te visoke temperature očigledno nisu prijale favoritima pa smo večeras imali neke iznenađujuće rezultate.

Dan je počeo iznenađujućim ispadanjem Joane Konte od kvalifikatkinje Bernarde Pere rezultatom 0:2, po setovima 4:6 5:7.
Mlada Bernarda se dobro držala tokom celog meča. U prvom setu nije pružila ni jednu brejk loptu Konti, a sama je iskoristila drugu u devetom gemu kada je napravila brejk koji je odlučio pobednika prvog seta.
Drugi set je doneo mnogo nervoze, videli smo čak 5 brejkova od ukupno 12 odigranih gemova, i u takvoj igri bolje se snašla Bernarda.
Ona će u trećem kolu igrati protiv Barbare Zahvalove Stricove.

Tu iznenađenjima nije bilo kraj. Šampionka Wimbldona Garbinje Muguruza poražena je od Su-Whei Hsieh rezultatom 7:6 (7:1) 6:4.
Ono što Muguruzu prati od početka ove sezone jesu slabi ulasci u meč. To protivnice uglavnom koriste pa je tako i Hsieh povela sa 3:1. Ona je brejk prednosti čuvala do rezultata 5:3 kada je servirala za set, ali Muguruza je uspela da napravi brejk. Otišlo se u taj brejk gde je Muguruza izgubila četiri servisa što je rezultovalo gubitkom prvog seta.

Drugi set je počeo isto kao i prvo samo što je Hsieh imala dva brejka viška. Muguruza je uspela da vrati jedan brejk, ali ne i drugi pa je tako Hsieh prošla u treće kolo.

Prva igračica seta Simona Halep se potrudila  da dan ne bude baš toliko šokantan. Ona je pobedil Eženi Bušar sa 2-0, po setovima 6:2 6:2. Meč je bio sve samo ne kvalitetan, jer smo u prvom setu videli reviju brejkova. Halep je uzela prvi set sa 6:2 , i drugi ušla mnogo jače. Bušar očigledno glavom nije bila u meču pa je tako izugibla tri svoja servisa u drugom setu, a sedam ukupno u celom meču.
Takvom igrom nije mogla da prođe Halep i još jednom je pokazala da traći svoj talenat.
Halep će u trećem kolu igrati protiv Loren Dejvis.

Karolina Pliškova je kao što smo pretpostavili bila nemilosrdna protiv Hadad Maie kojoj je dala samo dva gema. Dominirala je od prvog pa do poslednjeg poena, a Hadad Maia nije mogla da parira očigledno snažnijoj Pliškovoj.
Pliškova će u trećem kolu igrati protiv zemljakinje Lusi Safarove.

Ostali rezultati:

Stricova – Arabuarena 6:3 6:4
Garsija – Vondorusova 6:7 (3:7) 6:2 8:6
Šarapova – Sevastova 6:1 7:6 (7:4)
Radvanska – Curenko 2:6 7:5 6:3
Dejvis – Petković 4:6 6:0 6:0
Sasnovič – Lučoć Baroni 6:3 6:1
Bodan- Putinceva 1:6 6:2 6:3
Safarova – Ciriste 6:2 6:4
Kerber – Vekić 6:4 6:1
Kejs – Aleksandrova 6:0 6:1
Osaka – Vesnina 7:6 (7:4) 6:2
Barti – Đorđi 5:7 6:4 6:1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje