subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Australijan open dan 5: Petra ne staje, Svitolina rutinski

 

Hrvatska teniserka Petra Martić uspela je da se plasira u osminu finala Australijan opena pobedom nad Tajlanđankom Luksikom Kumkum. Petrićeva je slavila sa 2:1, po setovima 6:3 3:6 7:5.

Iako je sunce u Melburni nemilosrdno pržilo, to nije omelo Petru da prikaže sjajnu igru. Malo se mučila sa svojim servisom, ali to je sve nadoknadila sjajnom igrom na riternu, jer je protivnici oduzela servis četiri puta od pet gemova u koliko je Kumkum servirala.

Ipak, takav nivo igre Petra nije mogla da održava tokom celog meča. Kumkum je počela da servira mnogo bolje i tako vrši pritisak na Petrićevu koja nije izdržala. U drugom setu servis je izgubila tri puta i tako je Kumkum meč odvela u treći set.

U trećem setu se videla najveća borba. Bilo je evidentno da se obe muče, pre svega na fizičkom planu. Prelomni trenutak u meču dogodio se u 11. gemu kada je Martić napravila brejk i kasnije ga potvrdila za pobedu.

Ova pobeda je najbolji poklon za Martićevu koja je danas napunila 27 godina. Inače, ovo joj je najveću uspeh na Australijan openu, jer nikada nije otišla dalje od druge runde.
U osmini finala igraće protiv Elis Mertens koja je bila bolje od Aliz Korne.

Elina Svitolina nije imala milosti prema najmlađoj učesnici ovogodišnjeg Australijan opena Marti Kostjuk. Svitolina je slavila sa 2:0, po setovima 6:2 6:2 za tačno sat vremena igra.

Osim brejka na startu meča od Kostjuk nismo ništa videli. Evidetno je bilo da se uplašila ambijenta i protivnice i to je Svitolina znalači koristila.
U prvom setu Svitolina je tri puta brejknula Kostjuk, a u drugom dva za uverljivu pobedu.
Svitolina će u osmini finala igrati protiv Denis Alertove koja je bila bolja od Magde Linet.

Ostali rezultati:

Alertova – Linet 6:1 6:4
Mertens – Korne 7:5 6:4
Ribarikova – Bondarenko 7:5 3:6 6:1
Suarez Navaro – Kanapi 3:6 6:1 6:3
Kontaveit – Ostapenko 6:3 1:6 6:1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje