četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Australijan open dan 6: Čung izbacio Zvereva , Berdih lagano do osmine finala

Mnogo veća borba videla se u muškom delu turnira.
U derbiju mladih nada Hjeon Čung je napravio veliko iznenađenje pobedivši Aleksandra Zvereva sa 3:2, po setovima 5:7 7:6 (7:3) 2:6 6:3 6:0.

Velika borba videla se u prva dva seta. Pobednika prvog seta odlučio je mali pad koncetracije Čunga. On je servirao za taj brejk, ali usledio je pad u igri što je Zverev znalački isrkositio za 7:5.
U drugom setu nismo videli ni jedan brejk pa se išlo u taj brejk. Za razliku od prvog, Čung je u drugom bio na mnogo većem nivou i taj brejk dobio sa 7:3.

Treći set je protekao u potpunoj dominaciji Zvereva. Nemac je preuzeo inicijativu i sa dva brejka lagano uzeo treći set. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da se slomi mladi Korejac. Zverev kao da je mislio da je posao gotov, ali daleko je to bilo od gotovog. Čung pravi brejk u ranoj fazi seta i svoj servis drži do kraja.

Od tog trenutka pa sve do kraja postojao je samo jedan igrač. Zverev se ugasio i Čung je sa 3 brejka u petom setu poslao Zvereva kući sa nulom.

U još jednom derbiju večeri nismo dobili ono što smo očekivali. Tomaš Berdih je sa pola gasa pobedio indisponiranog Huana Martina Del Potra.

Argentinac se baš mučio sa servisom, a to potvrđuje i statistika koja kaže da je Del Potro pružio Berdihu čak 18 brejk lopti, a Berdih je napravio brejk 7 puta. Za ovakav nivo tenisa to je mnogo i sve osim pobede Berdiha bilo bi veliko iznenađenje.
Govor tela Del Potro nije bi pravi i nije postojao ni promil šanse da se tu nešto preokrene.
Berdih će u osmini finala igrati protiv Fabia Fonjinija.

Ostali rezultati:

Sandgren – Marterer 5:7 6:3 7:5 7:6 (7:5)
Tim – Manarino 6:4 6:2 7:5
Fonjini – Beneto 3:6 6:2 6:1 4:6 6:3
Fucsovics – Kiker 6:3 3:6 6:2
Federer – Gaske 6:2 7:5 6:4

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje