četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Australijan open dan 7: Kraj za Petru Martić, Woznjacki rutinski

Hrvatska teniserka Petra Martić završila je svoje učešće na Australijan openu u osmini finala. Ona je poražena od Elis Mertens sa 2:0, po setovima 7:6 (7:5) 7:5.

Meč je bio vrlo izjednačen, a obe su igrale agresivno i napadački. To potvrđuje i statistika koja kaže da su obe imale po 34 vinera, što je za dva odigrana seta odlična brojka.

Igralo se u serijama. Mertens je povela sa 4:0, ali Martić je uspela da se vrati na 4:4. Bila je u naletu i očiglednoj psihološkoj prednosti, ali u taj brejku Mertens je bila bolja sa 7:5.

Drugi set počinje slično kao i prvi. Mertens pravi brejk za 3:2 i činilo se da je tu kraj, ali daleko je to bilo od kraja.
Drama je viđena u finišu seta kada smo videli četri vezana brejka. Mertens nije uspela da odservira za pobedu i činilo se da Martić preuzima konce igre. Ipak, servis ju je izdao, jer je Mertens napravila odmah brejk i to je bio prelomni trenutak meča.
Kasnije je lagano odservirala za plasman u četvtfinale u kom će igrati protiv bolje iz duela Svitolina/Alertova.

Karolina Woznjacki nastavila je sa sjajnim partijama u ovoj sezoni. Ona se plasirala u četvrtfinale Australijan opena pobedom nad Magdalenom Ribarikovom sa 2:0, po setovima 6:3 6:0.

Od početka se videlo da Ribarikova nema čime da napadne Woznjacki. Ona jeste imala 70% ubačenog prvog servisa (jedan od uslova za dobar rezultat), ali to nije bilo dovoljno, jer je procenat osvojenih poena nakon prvog servisa bio svega 43%.
Svesna je bila Ribarikova da u nekim dužim razmenama nema šansi protiv Woznjacki, pa je maksimalno skraćivala poene drop šotovima i čestim izlascima na mrežu. Ipak, ni to nije bilo dovoljno. Woznjacki je slomila Ribarikovu u prvom setu i to je sve što smo videli.

U drugom setu Ribarikova nije postojala na terenu. Woznjacki je napravila tri brejka i tako Ribarikovu poslala kući sa nulom.
U četvrtfinalu Woznjacki će igrati protiv Karle Suarez Navaro koje ja pobedila Kontaveit.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje