petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Australijan open dan 7: Nadal i Čilić za polufinale Australijan opena

Prvi igrač sveta Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Australijan opena pobedom na Diegom Švarcmanom sa 3:1, po setovima 6:3 6:7 (4:7) 6:3 6:3.

Kao što se moglo i očekivati Nadal je morao malo više da se pomuči za prolaz dalje, jer iako je imao 3:0 u međusobnim duelima protiv Švarcmana, on nikada nije lagano dobijao te mečeve.

U prvom setu upravo je Švarcman prvi pripretio. Na 3:3 ima je tri vezane brejk lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi. Šampioni poput Nadala to kažnjavaju na surov način, pa je tako Nadal napravio brejk već u sledećem gemu što je bilo dovoljno za prvi set.

U drugom setu kao da su igrale žene, jer je viđeno čak šest brejkova. Nadal je u dva navrata imao brejk prednosti, ali se omaleni Argentinac nije predavao. Nadal na 6:5 nije uspeo da odservira za osvajanje drugog seta pa se otišlo u taj brejk. Psihološka prednost je bila na strani Švarcmana koji je taj brejk dobio sa 7:4.

Nakon velike drame i revije brejkova, treći set je prošao dosta mirnije. Nadal je vratio sigurnost na servisu i tako polako, ali sigurno počeo da pritiska Švarcmana posebno kada je ovaj servirao drugi servis. Nadal pravi brejk na 2:1 i to je bio ključan detalj trećeg seta.

Poslednji nalet Švarcmana videli smo u ranoj fazi četvrtog seta. Nadal je morao da spašava pet brejk lopti i uspeo je u tome. To je slomilo Švarcmana koji nije imao više snage za žestoku borbu. Nadal je do kraja napravio još dva brejka i tako se plasirao u 10. četvrtfinale Australijan opena.

Njegov protivnik biće Marin Čilić koji je posle velike borbe bio bolji od Španca Pabla Karenja Buste sa 3:1, po setovima 6:7 (2:7) 6:3 7:6 (7:0) 7:6 (7:3).

Kao što i sam rezultat pokazuje meč je bio vrlo izjednačen.
Prvi je napao Čilić koji je napravio brejk i poveo sa 4:2. Ipak, kada je došao trenutak da se servira za set ruka mu se stegla. Busta je napravio brejk i odveo set u taj brejk. Čilić je u tim trenucima bio u nokdaunu što je Španac iskoristio i osvojio prvi set.

Sličan scenario videli smo i u drugom setu. Čilić pravi prvi brejk, i opet ima problema u finišu seta. Morao je da spašava dve brejk lopte, ali ovog puta je bio prisebniji. Uzeo je gem za 5:3 i kasnije napravio još jedan brejk za osvajanje drugog seta.

U trećem i četvrtom setu videli smo veliku borbu i dva taj brejka. U tim neizsvesnim završnicama je presudilo Čilićevo iskustvo koji ipak ima jedan grend slem i zna kako se igraju te završnice. Dobio je drugi i treći taj brejk sa 7:0 i 7:3 i tako se plasirao u četvrtfinale.

Od ostalih rezultata Kajl Edmund je bio bolji od Andreasa Sepija sa 3:1, po setovima 6:7 (4:7) 7:5 6:2 6:3 za najveći uspeh kada je neki grend slem u pitanju. On će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Kirjos/Dimitrov.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje