Advertisement
MaxBet

Od 09:00 po srednjeevropskom vremenu Rod Lejver arena će biti poprište duela između Rodžera Federera i Stefanosa Cicipasa. Mnogi misle da bi ovaj meč mogao da bude spektal, ali mi smo skeptični povodom te tvrdnje. Za nas je Federer izraziti favorit, a zašto imamo takvo mišljenje objasnićemo u sledećih par rečenica.

Bez obzira što je Cicipas jedan izrazito talentovan teniser ono što je on prikazao ove nedelje je veoma skromno i ni 50 % njegovo potencijala. U svakom meču je imao barem jedan pad u igri koji su protivnici uglavnom koristili. U sva tri meča Cicipas je izgubio jedan set baš zbog tih padova u igri. Na njegovu sreću njegovi protivnici to nisu iskoristili, jer su i sami kao i on sam  skloni oscilacijama.

Evidentan je pritisak koji oseća ovaj mladi teniser. To je ruku na srce sam sebi nametnuo dobrim rezultatima. Sada ceo svet od njega očekuje fenomenalne rezultate iako je on tek klinac, i igra tek drugu, ili treću sezonu na visokom nivou. Cicipas sebi dozvoljava da ga svaka sitnica na terenu poremeti i to protiv Federera neće prolaziti, jer će cela arena navijati za Federera.

Kada smo je sama igra u pitanju ni na tom polju Cicipas nije pokazao bog zna kakav tenis. Bekend mu je posebo kritičan posebno što vrlo retko igra slajs bekend. Bilo koji teniser na svetu po našem mišljenju mora da ima slajs bekend ako udara jednoručni bekend. Ta dva pojma jednostavno idu zajedno, a Cicipas to nema. Bekend slajsom može da se napada, ali isto tako i da se brani. Cicipas to nema, a kada mu napadnete bekend onda je Cicipas u problemu.

Servis Cicipasa mnogi vide kao oružje kojim bi on mogao da naškodi Federeru. To je naravno tačno, ali videli smo kako se Fric proveo, a njemu je isto servis najjače oružje. Federer je riternirao kao od šale, a time je rešio veliki deo posla. Federer ima taj neverovatan blok ritern koji je najbolja opcja kada vraćate ravan servis kakav Cicipas ima. Cicipas nema mnogo varijacija u servisu, jer nema slajsa u njegovom servisu. Poenta je samo pročitati gde će ići servis i postaviti reket. U tome je Federer očigledno vrlo dobar, a to je tajna njegovih dobrih rezultata protiv viskokih igrača koji se uglavnom oslanjaju na servisu.

Pored svega navedenog i iskustvo je jako bitan faktor u ovakvim mečevima. Federer ga ima na pretek, a Cicipas baš i ne. Nemojte da se ugledate na meč sa Hopman kupa, jer ovaj meč sigurno neće biti isti kao taj. Ne verujemo da će Cicipas moći da drži visok nivo igre, a i taj visok nivo igre mu ne garantuje dobar rezultat. Jednom kada ga Federer bude uvatio u mašinu tu će biti svaki kraj Cicipasovog nadanja da može da ode dalje.

Za nas je ponuđena margina na gemove poklon koji se ne odbija. Dobar tim je i pobeda Federera sa 3:0, ali mi igramo gemove.

Predlog za klađenje: Manje od 36,5 gemova 1,80 


Napominjemo da je ovo samo naš predlog koji apsolutno nije siguran, a igrate ga na sopstvenu odgovornost.

2 KOMENTARA

  • Edvine1 vi POJMA NEMATE!
   Gde ste pre meča da date komentar?
   Hvala Vam što nas pratite i što ste podelili komentar!
   Ridji je na ovom sajtu napisao toliko analiza i dobio toliko para koje vi nećete ni videti

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.