petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Australijan open: Kecmavnović propuštao šanse, Monfis ide u četvrtfinale

Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Australijan opena. Na Kecmanovićevom putu se isrečio Francuz Gael Monfis koji je u osmini finala slavio rezultatom 3:0, po setovima 7:5 7:6 (7:4) 6:3.

Odigrao je Kecmanović više nego pristojan meč, a jedina stvar koja je falila zove se iskustvo. U onim bitnim trenucima kada je trebalo možda i da iznenadi protivnika Kecmanović je grešio i Monfis je odneo pobedu.

U prvom setu sve je bilo u egalu do desetog gema. Kecmanović je spasio tri set lopte, a nakon toga u sledećem gemu imao tri vezane brejk lopte koje nije iskoristio. Na kraju je surovo kažnjen već u sledećem gemu kada je ispustio servis, a samim tim i set.

Takav splet okolnosti nije mnogo uticao na igru Kecmanovića u nastavaku meča. Srpski teniser je nastavio dobro da igra i prvi došao do brejka za 3:1. Ponovo, Monfis pronalazi način da se vrati na 4:4 i drugi set odlazi u taj brejk koji je Monfis dobio rezultatom 7:4, a da je pre toga gubio sa 4:2 uz Kecmanovićev servis.

I treći set donosi dobru igru Kecmanovića koja nije krunisana. Srpski teniser je dominirao, imao brejk lopte, ali ih ponovo ne koristi. Kao što to uglavnom biva kazna je stigla veoma brzo i Monfis je sa dva brejka priveo meč kraju.

Monfis će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Beretini/Karenjo Busta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje