petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Australijan open: Kovinić izbacila šampionku US Opena

Crnogorska teniserka Danka Kovinić plasirala se u treću rundu Australijan opena. Crnogorka je ostvarila veliku pobedu nad šampionkom US opena Emom Radukanu rezultatom 2:1, po setovima 6:4 4:6 6:3.

I jednom turbulentnom meču Danka Kovinić je nekako smogla snage da upiše veliku pobedu, možda i najveću u njenoj karijeri, jer je plasman u treću rundu Australijan opena najveći uspeh.

Nije dobro počelo po Danku, jer je Radukanu napravila dva brejka i povela sa 3:0. Nakon toga usledila je serija Kovinićeve od pest uzastopnih gemova za 5:3. Brejkovima ni tu nije bio kraj, jer se Radukanu vratila na 5:4, ali Kovinićeva pravi novi brejk za osvajanje prvog seta.

Drugi set Radukanu ponovo otvara brejkom. Mlada Britanka je čuvala servis sve do 4:3 kada Kovinićeva vraća brejk zaostatka na 4:4. Ipak, ni tu nije bio kraj drami, jer Radukanu dolazi do novog brejka i nakon toga izjednačuje na 1:1.

Slično kao prva dva i treći set je bio pun drame. Ključan je bio središnji deo seta u kojem je viđeno tri brejka. Kovinećeva je napravila dva, a pretrpela jedan što je bilo dovoljno za veliku pobedu.

Danka Kovinić će u trećoj rundi igrati protiv bolje iz duela Halep/Hadad Maia.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje