sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Australijan open: Lajović i Krajinović u drugom kolu, Kecmanović ispao

Srbija će u drugom kolu Australijan opena imati tri predstavnika u muškom singlu. Nakon Novaka Đokovića u drugo kolo su se plasirali Dušan Lajović i Filip Krajinović.

Lajović je u prvoj rundi savladao Britanca Kajla Edmunda rezultatom 3:0, po setovima 7:6 (9:7) 6:3 7:6 (7:4). Ovaj duel je odigran iz dva dela, jer ga je kiša prekinula pri rezultatu 5:2 za Edmunda. Čini se daje pauza odgovarala Lajoviću, jer je u drugom delu igrao mnogo bolje. Potpuno je promenio taktiku to se odrazlo na rezultat. Srpski teniser je uspeo da vrati brejk i kasnije kroz dramatičan taj brejk dođe do vođstva od 1:0.

Psihološka prednost je svakako bila na strani Lajovića koji je to znao da iskoristi i sa dva brejka uz jedan pretrpljeni povede sa 2:0. U trećem setu nije bilo brejka, a u taj brejku trećeg seta je opet Lajović bio bolji i potpuno se zasluženo plasirao u drugo kolo gde ga čeka Australijanac Mark Polmans.

Filip Krajinović je imao dosta teži posao, jer je kroz pet setova savladao Francuza Kventina Halisa. Posle velike borbe rezultat je bio 3:2, po setovima 7:6 (9:7) 7:6 (7:1) 3:6 4:6 7:5.

Nije moralo da ide ovako teško za Krajinovića, ali to je izgleda njegov stil. Nakon vođstva od 2:0 činilo se da ima sve u svojim rukama, ali onda je usledio veliki pad u igri koji je Francuz znao da iskoristi da izjednači. Činilo se da će Krajinović izgubiti dobijen meč, jer je Halis imao brejk prednosti u petom setu, ali Krajinović je pronašao način da prvo vrati brejk, a nakon toga i preokrene set u svoju korist. Krajinović će u drugom kolu igrati protiv Rodžera Federera.

Poslednji predstavnik Srbije drugog dana je bio mladi Miomir Kecmanović koji je poražen od Italijana Andreasa Sepija. Italijan je bio bolji rezultatom 3:0, po setovima 6:4 6:4 7:6 (7:3).

Nije danas Kecmanović prikazao ni delić svog talenta. Očigledno je da mu nedostaje iskustva u ovakvim mečevima, što je Sepi iskoristio i potpuno zasluženo pobedio.


Fotografija preuzeta kao printscreen sa youtube-a

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje