petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Australijan open: Nastavlja se serija Miomira Kecmanovića!

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u osminu finala Australijan opena. Kecmanović je u trećoj rundi savladao Italijana Lorenca Sonega rezultatom 3:1, po setovima 6:4 6:7 (8:10) 6:2 7:5.

Fantastičan meč iz ugla Kecmanovića u svakom pogledu. Bio je istrajan u svojim namerama, imao jasnu taktiku i na kraju je potpuno zasluženo pobedio.

Kecmanović je sjajno otvorio meč brejkom trećem gemu. Sonego je u šestom gemu imao brejk lopte da se vrati u egal, ali je Kecmanović to odbranio i rutinski priveo set kraju.

Drugi set donosi sličan scanario. Kecmanović rano pravi brejk, Sonego ima brejk lopte sredinom seta da se vrati, ali ovog puta uspeva. Drugi set je rešen u dramatičnom taj brejku koji Sonego dobija sa 10:8.

Tragičan gubitak drugog seta nije pokolebao Kecmanovića. Nastavio je srpski teniser u svom ritmu i sa dva brejka osvojio drugi set.

Za razliku od prva tri, u četvrtom je do brejka prvi stigao Sonego, odmah u prvom gemu. Ipak, Kecmanović je uzvratio u osmom, te je drama IV seta nastavljena.

Osigurao je Kecmanović taj-brejk, do kojeg nije došlo, jer je u 12. gemu iskoristio drugu meč loptu i plasirao se u osminu finala.

Kecmanović je po prvi put obezbedio drugu nedelju na nekom od grend slemova, a u osmini finala ga čeka Francuz Gael Monfis koji je bez problema savladao Čileanca Kristijana Garina.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje