petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Australijan open: Spektakl na Rod Lejver Areni pripao Medvedevu

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u treću rundu Australijan opena nakon što je savladao Australijanca Nika Kirjosa. U spektaklu koji je trajao tri sata i pet minuta, Medvedev je slavio rezultatom 3:1, po setovima 7:6 (7:1) 6:4 4:6 6:2.

Publika na Rod Lejver Areni imala je u čemu da uživa. Nik Kirjos je igrao svoj najbolji tenis, ali ni to nije bilo dovoljno da se savlada Danil Medvedev.

Bolje otvaranje meča imao je Medvedev koji je napravio brejk u četvrtom gemu. Kirjos se vratio u osmom za 4:4, a pitanje pobenika prvog seta rešeno je u taj brejku koji Medvedev dobija sa ubedljivih 7:1.

Drugi set slična priča. Igralo se servis za servis sve do desetog gema kada je Kirjosu po prvi put popustila koncetracija. Medvedev to znalački koristi i osvaja drugi set.

Na 2:0 Kirjos je krenuo na sve, ili ništa. Udarao je iz sve snage, ali i Medvedev je po pravilu imao odgovor. Činilo se da će i treći set biti rešen u taj brejku, ali usledio je sedmi gem u kojem je Kirjos napravio pravi mali šou za brejk. Nakon toga Australijanac je bez problema odservirao za 2:1.

Energija na stadionu je bila fenomenalna i maksimalno je davala podršku Kirjosu. U prvom gemu Kirjos je propustio veliku šansu da napravi brejk i još više raspali navijače, a nakon toga je usledio pad. Medvedev se sa druge strane konsolidovao i došao do brejka u šestom gemu, a nakon toga potvrdio pobedu sa još jednim brejkom za sigurnih 6:2.

Medvedev će u trećoj rundi igrati protiv Holanđanina Botika Van de Zandšulpa.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje