Advertisement
MaxBet

Jedan od najvećih turnira u svetu tenisa Australijan open rešio je do promeni pravilo koje se tiče završnice petog seta.

Čelnici turnira u Melburnu će tako krenuti stopama Vimbldona koji je posle maratonskih mečeva u prethodnih nekoliko sezona, rešio da uvede taj brejk ako se dođe do 12:12 u odlučujućem petom setu. Australijan open ima svoj način da skrati maratonske mečeve, a oni su došli na ideju na uvedu super taj brejk u petom setu pri rezultatu 6:6 u gemovima.

Super taj brejk se igra na dubl mečevima na manjim turnirima, a jedina razlika u odnosu na obični je to što se igra do 10 poena.

Ovakva promena u Australiji moguća je već od naredne sezone, ali još uvek nije doneta zvanična odluka. Takođe, moguće je da se ovo pravilo odloži na godinu dana, a da bude testirano na nekim manjim takmičenjima.

Ovom odlukom čelnika u Melburnu došli smo do toga da svaki grend slem ima posebna pravila za završnicu petog seta.

Na Australijan openu će se po svemu sudeći igrati super taj brejk, na Rolan Garosu nema taj brejka u petom setu, na Vimbldonu će se igrati taj brejk u slučaju da se dođe do 12:12 u gemovima, a na US Openu će se zadržati običan taj brejk u petom setu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.