petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Australijska A liga – najava sezone II deo

Nastavljamo sa predstavljanjem timova učesnika ovogodišnje A lige. Do početka sezone je ostalo tačno nedelju dana.

Danac ćemo predstaviti Vam predstaviti Central Coast Marrinerse i Wellington Phoenix.

Central Coast Marriners

Merinersi su prošlu sezonu završili na 8mom mestu daleko od plej ofa i u ovoj sezoni žele više. Ekipa je zaista dosta promenjena, bilo je dosta odlazaka i dolazaka.

Transferi

Ekipu su napustili : Paul Izzo, Roy O’Donovan, Fabio Ferreira, Ivan Necevski, Nick Montgomery, Jacob Poscoliero, Jacques Faty, Scott Galloway, Mickael Tavares, Michael Neill, Jake Adelson

Najznačajniji odlasci jesu odlazak Roy-a O’Donovana koji je prošle sezone bio najbolji strelac ekipe i njegovog partnera iz napada Fabia Ferreire. Njih dvojica su postigla skoro polovinu golova ekipe i najveće je pitanje da li su dovedene adekvatne zamene.

U ekipu su došli:  Tom Hiariej, Alan Baro, Antony Golec, Andrew Hoole, Ben Kennedy, Kye Rowles, Josh Rose, Daniel De Silva, Thomas Glover, Asdrúbal, Wout Brama

Upravo se od dvojca Andrew Hoole i Asdrúbal očekuje da nadomeste odlazak napadačkog dua, pred njima je nimalo lak zadatak.

Stil igre

Marrinersi su ekipa koja voli ofanzivni fudbal, ali je to za njih bilo pogubno prošle sezone jer je upravo taj visoki presing gde odbrana stoji na pola terena doneo veliki broj primljenih golova, pošto su se sporo vraćali, u prevodu, nazad je “ duvalo na sve strane“. Mnogo golova su dobili ubacivanjima lopti u prostor,jer su to jako lose pokrivali. Rupe u odbrani i veznom redu trebalo bi da nadomeste novi igrači pre svega dvojac iz Holandije Tom Hiariej i Wout Brama. Dakle očekuje nas još jedna sezona gde će Merrinersi jurišati ka golu protivnika.

Prognozirano mesto na tabeli

Iako su otišla dva prva napadača, došlo je dosta kvalitetnih igrača i očekuje se da se Merrinersi bore za jedno od mesta u plej ofu, uglavnom bolja sezona od prošle -manje primljenih golova.

Šta da se igra

Iako su zakrpili te rupe u odbrani treba od njih očekivati efikasne mečeve jer igraju na gol više.

 

Wellington Phoenix

Jedini predstavnik Novog Zelanda prošlu sezonu je završio na 7mom mestu, malo im je nedostajalo za plej of. Već dve sezone su tu negde oko plej ofa, ali nikako da uđu, uvek im fali ono nešto. Nadaju se da će to “ nešto “ doneti novi trener Darijo Kalezić.

Transferi

Nije bilo baš mnogo promena u ekipi.

Ekipu su napustili: Roly Bonevacia, Shane Smeltz, Jacob Tratt, Glen Moss, Kosta Barbarouses, Alex Rodriguez, Vince Lia

U ekipu su došli: Scott Galloway, Goran Paracki, Dario Vidosic, Daniel Mullen, Andrija Kaludjerovic, Ali Abbas

Sigurno da je najzanimljivije pojačanje Andrija Kaluđerović. Popularni AK99 će predvoditi napad Finiksa u ovoj sezoni i verujemo da će njegovim dolaskom oni dobiti dosta novih navijača iz ovog podneblja. Sigurno da ćemo na njih obraćati više pažnje.

Stil igre

Finiks je važio za ekipu koja igra na gol više, na njihovim mečevima je padalo preko 3 gola u proseku,ali to će se promeniti dolaskom Darija Kalezića jer je on trener koji više voli da dobije meč sa 1-0 nego 4-3. Dakle, od Finiksa se očekuju tvrde utakmice ove sezone.

Prognozirano mesto na tabeli

Pa očekuju svi da će Finiks i u ovoj sezoni da se bori makar za to 6to mesto koje vodi u plej of, nadaju se da će konačno u tome uspeti.

Šta da se igra

Ove sezone se nećemo nagledati efikasnih mečeva kada je Finiks u pitanju, biće tu mnogo utakmica sa 0-2 gola.

Jedna zanimljivost za Finiks. Finiks će imati jako velikih problema kada budu vikendi za reprezentativne obaveze,jer imaju dosta reprezentativaca. Upravo će biti u problemu u uvodnom kolu novog šampionata sledeće nedelje,ali o tome više u najavi tog kola.

Sutra nastavljamo sa predstavljanjem West Sidney Wanderersa i Perth Glory-a

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje