četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Australijska A liga najava sezone III deo

Nastavljamo sa predstavljanjem klubova.

Danas ćemo Vam predstaviti West Sidney Wandererse i Perth Glory.

West Sidney Wanderers

Druga ekipa is Sidneja koja je nakon pretprošle odlične sezone u kojoj su došli do finala, prošle podbacila i završila na 6tom mestu i kasnije ispala u prvom kolu plej ofa od Brizbejna. Loša sezona je dovela do brojnih promena u ekipi. Iz tima je otišlo čak 14 igrača,ali su dovedene adekvatne zamene.

Transferi

Ekipu su napustili: Dimas, Mitch Nichols, Scott Neville, Bruno Piñatares, Ryan Griffiths, Liam Youlley, Stefan Zinni, Emilio Martinez, Nicolás Martinez, Terry Antonis, Shannon Cole, Mario Shabow, Jackson Bandiera, Aritz Borda

U ekipu su došli: Josh Risdon, Michael Thwaite, Roly Bonevacia, Abraham Majok, John Hall, Nicholas Suman, Oriol Riera, Marc Tokich, Mark Bridge, Álvaro Cejudo, Chris Herd, Raúl Llorente.

Ekipa je značajno jača nego prošle sezone jer niko od bitnijih igrača nije otišao, a došli su zaista sjajni igrači. Pre svega je pojačan napad.

Jedan od igrača koji će privući najveću pažnju jeste Španski internacionalac Oriol Riera koji je i jedno od najzvučnijih pojačanja u ligi ove sezone. U pripremnim mečevima je već pokazao klasu i uz starosedeoca Šantalaba predstavljaće ubitačan duo Wonderersa. Naravno ne smeju se zaboraviti ni Roly Bonevecia i Japanac Jumpei Kusukami. Zaista sjajan napad ofanzivni deo.

Stil igre

Trener Wonderersa voli igru koja se zasniva na velikom posedu lopte, nisu poznati kao ekipa koja srlja u napad i nisu bili previše efikasni, ali uz sva ova pojačanja trebalo bi očekivati napadački igru, jer je suludo uz te igrače igrati defanzivno.

Prognozirano mesto na tabeli

Plej of je nešto što ne bi smelo da dolazi u pitanje, a tamo je sve moguće. Nadaju se da će se ponoviti pretprošla sezona, pojačanja to obećavaju, ali videćemo…

Šta da se igra

S obzirom na kvalitet napadačkog dela ekipe i osrednju defanzivu trebalo bi da bude dosta mečeva sa 2-3 gola,ne više. Svakako treba juriti pobede na domaćem terenu jer je to njihova “neosvojiva tvrđava“. Takođe jedna su od ekipa koja igra grub fudbal,dobijaju dosta kartona pa može i to da se igra.

 

Perth Glory

Drugi tim koji ćemo Vam predstaviti danas jeste ekipa Perth-a.

Perth se može opisati jednom rečenicom: Odličan napad, očajna odbrana.

Perth je prošlu sezonu završio na 5tom mestu, a kasnije su ispali u polufinalu plej ofa od Sidneja. Jedna sasvim zadovoljavajuća sezona je iza njih.

Transferi

Bilo je dosta promena u timu.

Iz tima su otišli: Dino Djulbic, Kosta Petratos, Richard Garcia, Josh Risdon, Aryn Williams, Rhys Williams, Lucian Goian, Nebojsa Marinkovic, Mitchell Oxborrow, Jordan Thurtell, Rostyn Griffiths.

U tim su došli: Scott Neville, Jacob Poscoliero, Joe Knowles, Mitch Nichols, Jake Brimmer, Andreu Guerao, Xavi Torres, Daniel Stynes

S obzirom na činjenicu da su prošle sezone imali očajnu odbranu nisu mnogo uradili po tom pitanju, možda je ta odbrana čak i slabija odlascima Dina Đulbića i Rhys Williamsa, ali je zato napad značajno pojačan dolaskom Xavi Torresa koji će pored sebe imati starosedeoca i zemljaka Diega Castra koji je bio fenomenalan prošle sezone.

Stil igre

Perth je ekipa koja igra na gol više. Neguju ofanzivni stil igre i ne odstupaju od njega ma šta da se dešava.

Prognozirano mesto na tabeli

Plej of ne bi trebalo da im izmakne, ali pitanje da li tamo mogu da urade nešto sa ovakvom odbranom. Ponavljanje rezultata iz prošle sezone bio bi uspeh za njih.

Šta da se igra

Pa sam stil igre i činjenica da je odbrana slabija od prošlosezonske, a napad jači nameće to da se Perth ove sezone juri na golove.Biće tu mnogo mečeva na 3+, 4+,naravno veliki broj mečeva će biti GG. Ova ekipa takođe dobija i veliki broj kartona pa i to može da se igra na njih.

 

 

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje