utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Australijska A liga – najava sezone IV deo

Do početka sezone ostalo je još samo 5 dana.

U prethodnim danima smo Vam predstavili 6 ekipa, sada su ostala još 4 kluba.

Danas ćemo Vam predstaviti Melbourne City i Brisbane Roar.

Melbourne City

Siti je prošlu sezonu završio na 4tom mestu,da bi kasnije u plej ofu ispali od Perth Glorija.To za njih i nije bila previše uspešna sezona.Ekipa koja je jedna of filijala Manchester City-ja sigurno se ne zadovoljava ispadanjem u ranoj fazi plej ofa.Ovakva ekipa, ekipa sa velikim budžetom, sigurno cilja najviše mesto na tabeli.

Ipak prethodnih par dana desili su se neočekivani problemi, prvi napadač ekipe Bruno Fornaroli se povredio i to će biti veliki udarac za ekipu.

Sada se postavlja pitanje koliko Siti može bez Fornarolija?

Transferi

Iz ekipe su otišli: Corey Gameiro, Steve Kuzmanovski, Josh Rose, Nicolas Colazo, Thomas Sorensen, Paulo Retre, Ivan Franjic, Anthony Caceres

U ekipu su došli: Eugene Galekovic, Scott Jamieson, Iacopo La Rocca, Stefan Mauk, Bart Schenkeveld, Marcelo Carrusca, Marcin Budzinski i Ross McCormack.

S obzirom da ih je odbrana izdala prošle sezone više pažnje se posvetilo tom delu tima,doveden je odličan golman Galeković i odbrambeni igrač Bart Schenkeveld.

U poslednjih par dana doveden je Ross McCormack baš kao zamena za povređenog Fornarolija. Sigurno da pred bivšim Škotskim reprezentativcem nije nimalo ka zadatak.

McCormack ima sasvim zavidnu biografiju jer je nastupao za brojne klubove sa ostrva među kojima su: Rangers, Motherwell, Cardiff City, Leeds United, Fulham i Aston Villa.

Videćemo koliko može u ovoj ligi….

Taktika:

Siti forsira napadačku igru, doduše to je i jedan od razloga zbog kog je odbrana dosta trpela, ali se nadaju da će se novim pojačanjima taj deo promeniti.

Prognozirano mesto na tabeli:

Plej of ne dolazi u pitanje, e sad šta će tamo uraditi videćemo.Da je tu Fornaroli moglo bi se prognozirati polufinale najmanje,ali njegovom povredom sve ostaje pod jednim velikim znakom pitanja…

Šta da se igra:

Na Siti treba igrati golove tu nema dileme, oni igraju otvorene utakmice i biće dosta mečeva na 3+, 4+ golova,a mogu se igrati i kartoni.

 

Brisbane Roar

Brizbejn je prošlu sezonu završio na trećem mestu, da bi kasnije u plej ofu ispali polufinalu od Melbourne Victory-ja.

Dakle iza njih je jedna sasvim solidna sezona,ali oni se tu ne zadovoljavaju,cilj je otići korak dalje,ili možda dva.

Transferi

Iz ekipe su otišli: Thomas Broich, Brandon Borrello, Jamie Maclaren, Manuel Arana, Cameron Crestani, Joey Katebian, Nathan Konstandopoulos, Tommy Oar, Kye Rowles

U tim su došli : Fahid Ben Khalfallah, Corey Gameiro, Massimo Maccarone, Mitch Oxborrow, Emilio Martinez, Petros Skapetis, Eric Bautheac

Sigurno da je najveće promene doživeo napad Brizbejna,što je donekle i očekivano,jer je odbrana bila jako dobra prošle sezone. Najzvučniji odlasci su sigurno transferi Thomasa Broich-a i najboljeg strelca ekipe Maclarena (20 golova u prošloj sezoni), ipak nema velike brige jer su dovedene sjajne zamene u liku preiskusnog Italijanskog internacionalca Masima Makaronea i možda jednog od najboljih igrača Melburn Viktorija Fahid Ben Khalfallah-a.

Stil igre

Borbena ekipa,kakva može biti kada za trenera ima Džona Aloisija. Imaju granitnu preiskusnu odbranu i jako dobar napad.Vole igru gde imaju dosta loptu u svom posedu, ne srljaju.

Prognozirano mesto na tabeli

Jaka odbrana,jak napad,nemojte se iznenaditi ako Brizbejn ove godine bude igrao finale,ima itekako mnogo razloga za tako nešto.

Šta da se igra

Dolazak Ben Khalfallaha i Makaronea će sigurno doneti dodatni broj golova, a teško da će ih mnogo primati. Neće biti baš mnogo mečeva sa ogromnim brojem golova,većinom će to biti pobede sa 2-3 data,ali bez primljenog.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje