petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Australijska A liga-najava sezone V deo

Do početka šampionata je ostalo još samo 3 dana, pa i mi polako privodimo kraju predstavljanje timova.

Danas ćemo Vam predstaviti poslednja dva tima, ujedno i dva najbolja tima prošle sezone Melbourne Victory i šampiona Sydney.

Melbourne Victory

Sjajna je sezona iza njih, malo je falilo da uzmu šampionsku titulu, eh da nije bilo te stative u produžetcima….

Sada se postavlja pitanje koliko može Viktori na dva fronta. Liga je primarni cilj,ali će veliki deo energije odlaziti na duga putovanje po Aziji zbog mečeva u Azijskoj Ligi Šampiona i toga se oni trenutno najviše i plaše.

Transferi

Nije mnogo menjana ekipa, doduše nije bilo ni potrebe dobro su igrali prošle sezone.

Iz ekipe su otišli: Fahid Ben Khalfallah, Daniel Georgievski, Nick Ansell, Alan Baro, Alistair Bray, George Howard, Lucas Spinella, Marco Rojas

U ekipu su došli: Rhys Williams, Kosta Barbarouses, James Troisi, Matias Sanchez, Leroy George

Najveći odlasci jesu transferi Ben Khalfallaha i “Novozelandskog Mesija“ Marka Rohasa. Najviše se očekuje od Rhysa Williams-a koji bi trebalo da nadoknadi tu kreativnost u napadu.

Stil igre

Melburnova taktika: napad je najbolja odbrana.Igraju u formaciji 3-4-3, vole ofanzivnu igru,vrše snažan presing na zadnje linije protivnika.

Prognozirano mesto na tabeli

Nakon prošlosezonskog finala, nadaju se da će otići i korak dalje u ovoj sezoni, ali malo brine ta igra na više frontova. Ne bi zacudilo da zarad domaćeg šampionata skroz zapostave Ligu Šampiona. Očekuje se da budu u top 3 kluba i ove sezone.

Šta da se igra

Ne primaju mnogo golova,ali i ne daju nešto previše,uglavno 2-3 po meču. Taj presing po terenu nosi i rizik od previše faulova,jedna su od grubljih ekipa u ligi.

 

Sydney

Poslednji tim koji ćemo Vam predstaviti jeste Sydney. Šta reći za njih.Prošla sezona je bila bukvalno kao iz snova.Od prvog do poslednjeg kola su bili prvi na tabeli,neprikosnoveni.Tako su nastavili i u plej ofu.Zaista sjajan tim.

Transferi

Nije bilo mnogo promena,jer se dobitan tim ne menja naravno.

Iz ekipe su otišli: Riley Woodcock, Bernie Ibini, Filip Holosko, George Blackwood, Bai Antoniou, George Timotheou, Danny Vukovic, Milos Dimitrijevic

U ekipu su došli: Paulo Retre, Alex Cisak, Luke Wilkshire, Chris Zuvela, Adrian Mierzejewski, Anthony Kalik

Od odlazaka mogu se spomenuti Ibini i Hološko i prvi golman Dani Vuković.Možda će se najviše i osetiti odlazak fenomenalnog Vukovića. Jeste da je i Hološko bio važan šraf u ekipi,ali je na njegovo mesto doveden Poljak Adrian Mierzejewski koji je bolji igrač.Dolazak Poljaka će samo ojačati napadačku liniju Sidneja.

Ipak najveće pojačanje Sidneja je ostanak Miloša Ninkovića. Najbolji igrač lige za prošlu sezonu produžio je ugovor i uz Mierzejewskog i Briliantea će predstavljati pakleni trio, koji će imati zadatak da upošljava Brazilskog internacionalca Bobo-a.

Stil igre

Igraju ofanzivno,kako i ne bi kad imaju takvu ofanzivnu liniju.Imaće manjih problema u odbrani zbog odlaska golmana Vukovića,ali trebalo bi da se to nadomesti.

Prognozirano mesto na tabeli

Svi očekuju da Sidnej odbrani titulu,jer su jači u odnosu na prošlu sezonu.

Šta da se igra

Sigurno na njih vredi igrati,biće mnogo pobeda.Što se tiče golova,postizaće dosta,ali neće mnogo primati.Dobra opcija za igranje je domacin 2+ i domaćin 3+.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje