Advertisement
MaxBet

Dok drugi odmaraju u Aziji će se igrati takmičenje najbolji selekcija iz AFC zone, a po prvi put na takmičenju će se naći 24 reprezentacije, koje će igrati u 6 grupa sa po 4 tima (A do F). Takmičenje će se održati u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a trajaće od 5.januara od 1.februara 2019-te godine.

Mnogi stručnjaci smatraju da će takmičenje izgubiti na kvalitetu jer se više od pola selekcija koje učestvuju u kvalifikacijama u Aziji plasiralo na takmičenje (23 od 45 plus domaća selekcija).
Selekcija koja brani šampionsku titulu iz 2015-te godine je Australija
Oni će u sledećem sastavu braniti šampionsku titulu, posle dugo vremena u timu nema Tima Kejhila i Mileta Jedineka, dvojice igrača koji su godinama važili za sinonim kada se spomene selekcija Australije.

DOSADAŠNJI OSVAJAČI: Japan je tim koji je do sada osvojio najviše titula, četiri i to (1992, 2000, 2004, 2011), posle njih Saudijska Arabija i Iran sa po tri titule, dok dve ima Južna Koreja.

SISTEM TAKMIČENJA: Kao što smo rekli ekipe će biti podeljene u šest grupa sa po četiri selekcije, plasman u 1/8 finala će obezbediti po dve najbolje selekcije iz svake grupe, dok će prolaz imati i četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

STADIONI: Takmičenje će se održati na 8 stadiona, najveći je Zajed Sport City stadion sa 43 000 mesta, ovo je nacionalni stadion na kome svoje mečeve igra selekcija Ujedinjenih Arapskih Emirata. Najmanji stadion na kome će se odigrati mečevi je Sharjah stadion sa svega 11 000 mesta, ovo je dom istoimenog fudbalskog kluba.

Šampionat otvaraju selekcije Ujedinjenih Arapksih Emirata i Bahreina, 5. januara, a već drugog takmičarskog dana, očekuje na tri utakmice.

U narednim danima očekujte i predstavljanje timova, a tokom takmičenja potrudićemo se da vam svakodnevno dajemo dobre kladioničarske predloge, kao i da vas informišemo o zanimljivostima sa ovog kontinentalnog takmičenja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.