Advertisement
MaxBet

Danas je od 15 časova na programu prvi meč polufinala najjačeg reprezentativnog takmičenja u Aziji, a mnogi smatraju ovaj meč finalem pre finala, sastaće se dva najveća favorita od pre početka takmičenja, Iran i Japan.

15:00 IRAN – JAPAN

Selekacija Irana pod vođstvom portugalca Karlosa Keiroša, već je tokom Svetskog prventsva pokazala da može da igra jako kvalitetan fudbal, što pokazuje i tokom čitavog prvenstva Azije, do sadu su na pet odigranih mečeva ostali netaknutne mreže, tj. nisu primili gol, četiri pobede i remi sa Irakom, odlično funkcionišu sve linije tima, a puno igrača sa iskustvom igranja u Evropi, daje dodatni kvalitet ovom timu, koji mora se priznati sakuplja plodove devetogodišnjeg rada sa istim selektorom, koji uz to poseduje veliko znanje i iskustvo.

Što se tiče sastava tima, strelac tri gola na ovom takmičenju za Iran, Mehdi Taremi, igrač katarske Al Garafe, neće moći da pomogne svom timu zbog odrađivanja suspenzije, ali i pored toga Iran ima dovoljno kvalitetnih igrača u rosteru koji mogu da zamene ovog jako dobrog napadača.

Velika prednost Irana je u čuvaru mreže Persepolisa, Alireza Beiranvand-u koji je svoju zemlju predstavljao 20 puta, a čak 17 puta nije primio gol!!!

Pred meč sa Japanom, selektor Irana, Karloš Keiroš je rekao: ,, Biće to samo još jedan dan i još jedan meč. Ovaj tim Japana ima sjajnu kretnju na terenu, a njihove akcije i odlike deluju poprilično sigurno. Sigurni su u pas igrli, ali to ne sme da sruši naš identitet. Ono što je bitno jeste da imamo odličan tim i veoma dobre igrače. Moramo da budemo svoji i igramo sa puno poverenja i vere u sopstvene mogućnosti. Imamo naša oružija, ali moramo da obratimo pažnju i na rivala, da se adaptiramo i iskontrolišemo njihove jake strane, a imaju ih baš puno.”


Što se tiče selekcije Japana, oni su takođe odradili svoj posao do sada u skladu sa očekivanjima, bar kada se radi o rezultatima, igra i dalje nije na nivou koji se očekuje od ove selekcije. Do sada svih 5 pobeda na turniru, ali nijedan sa više od gola razlike, Turkmenistan 3:2, Oman 1:0, Uzbekistan 2:1, potom u osminifinala 1:0 protiv Saudijske Arabije i u 1/4 finalu Vijetnam 1:0. Ono što se vidi u igri Japana to je da se lako prilagođavaju stilovima protivnika, a o karakteru igrača ove selekcije ne treba trošiti reči jer su se dva puta vraćali na ovom turniru i pobeđivali posle minusa od jednog gola.

Za ovaj meč selektor Japana može da računa na svoj najjači tim.

O meču protiv Irana, selektor Japana – Morijašu je rekao sledeće: ,, Iran je tim top klase, kako u Aziji, tako i kada se pogledaju FIFA tabele, a sve se to potvrdilo i tokom ovog takmičenja. Poštujemo svakog rivala, ali se radi o tome kako ćemo mi prikazati naš fudbal, neosporan kvalitet i da ćemo biti takvi i ovom meču. U želji da pobedio moramo da igramo agresivano, a želimo da naši igrači daju sve od sebe na terenu. Fudbal se igra za golove, ali pre toga morate da osvojite loptu i zato želim da moji igrači pokažu njihovu agresivnost i osvoje loptu, posle toga možemo da pričamo i o ofanzivnoj i o defanzivnoj igri.”


Očekujemo jedan tvrd i neizvestan meč, kakav se i očekuje od dva rivala koja su verovatno dva najbolja tima u Aziji u ovom trenutku, po nama Iran je bliži prolasku u finale, najviše zbog činjenica da su u mnogo boljoj formi, a da im je samopouzdanje na veoma visokom nivou.

PREDLOG za KLAĐENJE: Iran prolazi dalje (kvota 1,60)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.