četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Bafalo Bilsi – Najava ekipa za novu sezonu

Nakon Njujork Džetsa druga ekipa koju ćemo proanalizirati jesu Bafalo Bilsi. Bilsi su imali sjajnu prošlu sezonu gde su igrali finale konferencije. Na njihovu žalost poraženi su od Kanzas Siti Čifsa, ali ne mogu biti nezadovoljni, jer napreduju iz sezone u sezonu.

Ako izuzmemo Kanzas Siti Čifse kao neprikosnovenu ekipu u AFC konferenciji, Bafalo Bilsi su bili najbolji u ostatku konferencije. Sve zasluge za ovaj iskorak idu glavnom treneru Džošu Mekdermotu koji iz godine u godinu radi sjajan posao, a Bilsi iz godine u godinu sve više napreduju. Od ekipe koja ja igrala ružan fudbal, na mali broj poena Bilsi su postali prava mašinerija. Pored njega tu se mora napomenuti i ofanzivni koordinator Brajan Dejbol, koji je taj napad Bilsa podigrao za dva levela više.

Taj napad je bio kaznena ekspedicija i retki su timovi koji su mogli da se naigraju fudbala pored njih. Dejbol i njegova sjajna šema u napadu su doveli do toga da i kvoterbek Džoš Alen dobrano napreduje. Od momka koji u svojoj ruci ima samo sirovu snagu, Džoš Alen je postao elitni kvoterbek i sa njim Bilsi imaju sjajnu budućnost, pod uslovom da ostane zdrav.

 

Sjajan potez uprave je bio dovođenje Stefona Digsa iz redova Minesote. Dolazak Digsa je takođe podigao taj napad. Postao je prva hvatačka opcija, a svojim iskustvom je doprineo jardaži. Odbrane su počele da se fokusiraju na njega, a to je dalo prostora ostalim hvatačima poput Kola Bizlija. Plasman u finale koferencije Bilsa je rezultat višegodišnjeg rada. Sve je dolazilo u pravo vreme, tim je rastao zajedno sa Džošom Alenom i u narednih par sezona od Bilsa treba očekivati dobre rezultate.

Očekivanja

Ove sezone očekuje se nastavak dominacije Bilsa pre svega u njihovoj diviziji. Njujork Džetsi su u ribildingu, Majami taj posao još uvek nisu završili i imaju mlad tim, a Nju Ingland je doveo sijaset novih igrača i treba će malo vremena da se to sve posloži. Plus na sve to imaju problema na poziciji kvoterbeka. Iz tog razloga očekujemo da Bilsi bar ponove prethodnu sezonu kada je divizija u pitanju.

Nakon prošle sezone aspiracije Bilsa su u najmanju ruku iste. Oni žele velike utakmice, žele Superboul. Da bi se to i ostvarilo po našem mišljenju moraće da se urade neke korekcije. Pre svega napadačka šema će morati da se koriguje. Napad Bilsa jeste bio moćan prošle sezone, ali je bio jednoličan. Jaz između napada kroz vazduh i igre po zemlji je bio veliki. Igra po zemlji gotovo da nije postojala i to je možda razlog zašto su Bilsi poraženi protiv Kanzasa u finalu konferencije. Singlteri je imao jako malo nošenja, a najbolji trkač je bio kvoterbek Džoš Alen, što je nedopustivo osim ako niste Lamar Džekson za koga se prave posebne akcije.

Ofanzivna linija je radila dobar posao, ali Devin Singlteri i Zek Mos se nisu proslavili sa jardažom po zemlji. U nastojanju da to poprave, Bilsi su doveli Meta Bridu iz Majami Dolfinsa. Gotovo sve plej of ekipe u AFC-u imaju dobru igru po zemlji, i u skladu sa tim Bilsi moraju da poprave igru po zemlji. Igra kroz vazduh je dobra, ali ostatak lige sada zna šta ih očekuje i sigurno će ih dosta bolje braniti.

Plej of ne bi trebao da bude problem pod uslovom da budu zdravi, a za nešto više stvari će morati da se poklope i poprave.


Fotografije su preuzete sa : https://www.buffalorumblings.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje